Поділитись:

У Луцьку затвердили норми безоплатного харчування учнів

Середа, 04 серпня 2021, 10:32
У Луцьку затвердили норми безоплатного харчування учнів

У Луцьку затвердили норми видатків на організацію безкоштовного харчування учнів навчальних закладів на перший семестр 2021-2022 навчальних років.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцької міської ради 4 серпня.

Відтак на перший семестр 2021-2022 навчального року  установили на безкоштовне харчування учнів та затвердили грошові норми видатків на його організацію для окремих категорій дітей. Таким чином для сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків, – 30 гривень в день на одну дитину. Таку ж норму встановили для дітей із малозабезпечених сімей та дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах.

Стільки встановили для дітей військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, створених у відповідності до чинного законодавства України, співробітників правоохоронних органів, – на період їх відрядження для участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації. Для отримання безкоштовного харчування для таких дітей необхідно подати довідки, накази тощо, виданих відповідними уповноваженими органами.

Такі ж норми встановили для дітей, чиї батьки загинули у зоні АТО/ООС або ж інвалідність яких пов’язана із участю у бойових діях, а також – для дітей внутрішньо переміщених осіб.

Для вихованців комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради» встановили норму у 40,00 гривень в день на одну дитину.

До слова, таких дітей у Луцьку - 120. Під час обговорення проєкту рішення окремі члени виконавчого комітету пропонували переглянути норми у бік збільшення, адже за цю суму неможливо повноцінно організувати харчування.  Однак, директор Департаменту Луцької міської ради Віталій Бондар відповів, що меню складається у відповідності до всіх необхідний норм  щодо балансу білків, жирів і вуглеводів і воно регулярно узгоджується із Держпродспоживслужбою. 

Втім, члени виконкому зазначили, що у навчальних закладах діти отримують лише 30% необхідного харчування на добу, решту діти отримують вдома. Однак, діти із родин, які потрапили у складні життєві обставини, не завжд мають можливість доотримати повний раціон вдома. Втім, доводи окремих членів виконавчого комітету не взяли до уваг та затвердили проєкт рішення без змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів