Поділитись:

Дорогі першокласники: скільки у Луцьку коштує зібрати дитину до школи

Субота, 14 серпня 2021, 10:30

Найбільш руйнівним для батьківських гаманців є збір дитини до першого класу. Бо дитині потрібно купити все: шкільну форму, взуття, змінний одяг, рюкзак і канцтовари.

Лучанка Наталя витратила уже 4 тисячі гривень, але купила ще далеко не все. Вероніка йде у 1 клас, уже має ранець, одяг, лишилося купити канцтовари.

– Сьогодні ми прийшли по олівці і пластилін. Нічого зайвого не купуємо, лише по тому списку, який дала вчителька. Купили класичний одяг, але потрібен буде ще. Дорогі портфелі, до речі, зараз. Але у нас є ще маленька донечка, тому купували з розрахунку, аби був для двох, – розповідає Наталя.

А от Вікторія збирає до школи 9-річну Олю. Коштів на це витрачає значно менше.

– Планую витратити до 2 тисяч. Ось рюкзак купили з хорошою знижкою – замість 800 гривень заплатимо лише 470, – розповідає лучанка.

Загалом людей у «Офіс Центрі», що на вулиці Кривий Вал, дуже багато.

Керуючий магазином Олег Кобилинський розповідає, що цього року на 30% подорожчали ліцензійні рюкзаки, зошити востаннє зростали в ціні у січні.

– Звичайно, є знижки на ранці 2019-2020 років. А загалом їхня ціна від 350 грн до 3000 грн. Але далеко не кожен покупець може дозволити собі ліцензійний товар. Словом, на кожен товар – свій покупець. Є зошити за ціною від 2 грн, але оскіль на них є ще й мода, то діти зазвичай беруть дорожчі – з улюбленими героями з мультфільмів. Є мода і на ручки. Для першачків беруть ті, які можна стирати. Загалом ручки вартують від 1 грн, але їх не можна назвати якісними. Ліпше додати кілька гривень і вона писатиме 10 кілометрів, як і заявляють виробники, – каже керуючий магазином.

Олег Кобилинський розповідає, що так званий сезон перед школою не закінчується у серпні:

– Батьки збирають дітей до школи у серпні, коли повертаються з відпусток. А от самі діти скуповують речі до 15 вересня. Зараз я кажу про старшокласників. Таке враження, що ми живемо у Радянському Союзі, бо всі переживають, що потім  цього товару не буде, і спішать купити все в один момент.

Але хто б коли не купував, зібрати до школи дитину таки не дешево.

У магазині в ЦУМі, як розповіла продавчиня Марія, шкільну форму для першачків купують зараз мало.

Штани та піджак тут для хлопчика вартуватимуть приблизно 1750 грн, на дівчинку – 1800 грн. Спідниці коштують 700 грн, сарафани – 800 грн, блузки – 500-600 грн, штани – 600-700 грн.

На Варшавському ринку спідницю для дівчинки можна купити від 280 грн. Така ж ціна і на блузки. Кофтинки і піджаки – від 350 до 600 грн. Турецькі штани на хлопчика вартують від 350 грн, піджаки – від 580 грн. Ціна залежить від фасону та якості.

– Старі моделі віддаю за стільки, скільки дають, аби купили, – каже продавчиня Ірина.

На ринку можна знайти й недорогі ранці. Є навіть на розпродажі старі моделі, які продавці готові віддати за 250 грн.

– Ціни цього року не змінилися. Деякі моделі навіть дешевші. Рюкзак можна купити від 350 грн. Але якісний буде коштувати приблизно 800 грн, – розповіла Олена Березинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів