Поділитись:

Відбувся умовним: волинянина судили за смертельну ДТП

Понеділок, 09 серпня 2021, 11:40

Чоловіка, який, перевищивши дозволену швидкість у населеному пункті, збив на смерть жінку, засудили на умовний термін.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд 3 серпня.

Як вбачається із судового рішення, 30 квітня чоловік їхав вантажівкою «Daf» з напівпричіпом селом Полонка Луцького району. На цій ділянці дороги була дозволена швидкість 30 кілометрів на годину, однак, як встановив суд, чоловік її значно перевищив.

У ході судового засідання вдалося довести, що водій мав об’єктивні можливості  завчасно побачити пішохода та уникнути ДТП, однак, був неуважним та допустив наїзд на жінку, яка переходила дорогу.

В результаті контакту з автомобілем жінка отримала численні травми, які виявилися несумісні з життям, вона загинула на місці події.

Водій повністю визнав вину, щиро розкаявся, попросив вибачення у родичів загиблої та відшкодував завдані збитки. Чоловік просив його суворо не карати. Родичі потерпілої не мали претензій до водія та також просили суд не призначати йому покарання, пов’язане із позбавленням волі.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав водія винним та призначив покарання у вигляді позбавлення позбавлення волі строком на чотири роки умовно з іспитовим строком два роки, а також позбавив права керувати транспортним засобом строком на один рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у суботу, 7 серпня, близько 1-ї години ночі у Луцьку сталося ДТП за участі ГАЗ 24 та Renault 19 на перехресті вулиць Дубнівська – Карпенка-Карого. У керманича ГАЗ 24 виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Тож на винуватця автопригоди склали відповідні адміністративні матеріали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів