Поділитись:

Чорний дим Гнідавського цукрового заводу: Луцькрада стурбована

П'ятниця, 06 серпня 2021, 11:10
Чорний дим Гнідавського цукрового заводу: Луцькрада стурбована

Луцька міська рада скерувала звернення до Міністерства екології України щодо діяльності Гнідавського цукрового заводу. Викиди з виробництва забруднюють повітря.

Відповідне рішення ухвалили під час позачергової сесії Луцької міської ради 6 серпня.

Як йдеться у тексті звернення, протягом останніх трьох місяців 2021 року тисячі мешканців Луцька, особливо районів Вересневе, ДПЗ, та прилеглих населених пунктів, потерпають від викидів в атмосферне повітря, які спричинені роботою котельні ПрАТ «Гнідавський цукровий завод». Люди вимушені вдихати їдкий чорний дим від роботи котельного обладнання заводу. На рослинах, будівлях, припаркованому в житловому районі транспорті, мешканці спостерігають сажу від викидів котельні. Люди стурбовані ситуацією та впливом шкідливих викидів заводу на їх здоров’я та довкілля. В районі міста, який потрапив в зону впливу шкідливих викидів, розміщені житлові будинки, соціальні об’єкти, такі як дитячий садочок, школа, спортивна школа та інші.

Позапланові перевірки діяльності підприємства, які проводило головне управління держпродспоживслужби у Волинській області та державна екологічна інспекція у Волинській області, не призвели до позитивного результату. Перевищеня допустимого рівня викидів в період перевірок не виявили. У міській рад вважають, що проведені заходи державного контролю є неефективними, проведені в період, коли котельне обладнання працювало не на повну потужність та на альтернативному пальному, не утворюючих шкідливих викидів.

На думку депутатів, діяльність підприємства призводить до забруднення довкілля та, як наслідок, збільшення захворюваності. Адже мешканці масово скаржаться на погіршення стану здоров’я внаслідок викидів цукрового заводу. Громадяни масово звертаються до міської ради,  на урядову “гарячу лінію” зі скаргами.

У зверненні депутати наголошують, що незабаром розпочнеться сезон цукроваріння та відновиться робота підприємства на повну потужність, що відповідно, призведе до погіршення ситуації зі шкідливими викидами. Відтак Луцька міська рада пролсить  Мінекології взяти на контроль та вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень природоохоронного законодавства, що призводять до забруднення атмосферного повітря, погіршення соціального благополуччя, здоров’я та самопочуття населення.

Депутати підтримали текст звернення одноголосно і без обговорення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів