Поділитись:

На Гнідавському цукровому заводі вироблятимуть цукор із тростини

Середа, 05 травня 2021, 20:15

Україні буде за кілька років не солодко: спад у цукровій галузі ризикує обернутися присмаком лише імпортного цукру в роті та знищенням власної цукрової галузі. Наразі цукрова галузь переживає ледь не найскладніші часи. Значними темпами скорочується виробництво, падає його маржинальність, заводи припиняють свою діяльність, а потужності «ідуть на металолом».

Аби покращити ситуацію на ринку цукру на Гнідавському цукровому заводі розпочинають виробництво цукру із цукрової тростини. Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

Днями перша партія цукросировини вже поступить на підприємство і Гнідавський цукровий завод розпочне свою роботу.

«Підприємство повністю готове до роботи, вже днями перша партія цукрової тростини буде на підприємстві, а саму переробку розпочнемо після 10 травня», – повідомив керівник Гнідавського цукрового заводу Василь Муха.

Керівник підприємства переконаний, що це позитивно вплине не лише на ринок цукру в Україні, де вже спостерігається дефіцит, а й зробить свій внесок в економіку держави.

Начальник управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко переконаний, що таке виробництво стане позитивним рушієм для економіки України загалом та на Волині зокрема.

«Гнідавський цукровий завод зумів взяти цей сирець по квоті, а це досить великий крок вперед, зокрема буде проведена диверсифікація виробництва, створені додаткові робочі місця, покращиться економіка, додатково наповниться бюджет, а найважливіше це може стримати зростання ціни на цукор, яка продовжує йти в гору, адже незабаром сезон заготівлі ягід і попит на цукор буде збільшуватися», – переконаний Юрій Горбенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 червня 2021
14:00
26 травня 2021
22 травня 2021
17 травня 2021
17 листопада 2020
18 червня 2020
29 березня 2020
16 лютого 2020
11 листопада 2019
07 серпня 2019
15:55
25 липня 2019
23 липня 2019
19 липня 2019
15 липня 2019