Поділитись:

Лучани скаржаться на чорний їдкий дим із цукрового заводу

Понеділок, 17 травня 2021, 14:22

Мешканці району Вересневого в Луцьку вже майже тиждень потерпають від їдкого чорного диму, що поширюється з труби Гнідавського цукрового заводу. Дим помітно навіть з інших мікрорайонів, зокрема з ЛПЗ.

У зв’язку з цим відділ екології Луцької міської ради готує проєкт рішення. Заступник керівника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета розповів, що Гнідавський цукровий завод і зареєстрований, і розташований на території Боратинської сільської ради, тому фактично Луцька міська рада не має на нього впливу, – пише ІА «Волинські Новини».

«Однак є контролюючі органи державної влади, тобто Державна екологічна інспекція у Волинській області, яка повинна здійснювати контроль безпосередньо на трубі підприємства, і Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області, яке має контролювати викиди на санітарно-захисній зоні підприємства. Ми готуємо звернення до них, щоб вони здійснили перевірку, вжили заходів і призупинили діяльність цього підприємства, оскільки це становить загрозу для здоров’я і життя населення», – зазначив Олег Гелета.

Він пояснив, що підприємство має котельню, яка може працювати і на газу, і на мазуті.

«Ми підозрюємо, що коли котельня працює на газу, то труба не димить, а коли котельню переключають на мазут, то починає виділятися чорний їдкий дим», – сказав еколог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів