Поділитись:

“Волинський спадок”: до екомаршруту увійдуть Горинські крутосхили

П'ятниця, 07 травня 2021, 17:13
“Волинський спадок”: до екомаршруту увійдуть Горинські крутосхили

До історико-культурного екомаршруту “Волинський спадок” увійде одне з найгарніших місць “Цуманської пущі” – Горинські крутосхили.

Про це повідомляють пресслужба проєкту.

Горинські крутосхили – це комплексна пам`ятка природи загальнодержавного значення. 

Тут можна побачите незвичний та мальовничий ландшафт. У нацпарку наголошують, що Горинські крутосхили є своєрідною ілюстрацією поєднання Полісся та лісостепу.

Саме тут знаходиться однойменна екологічна стежка протяжністю близько 2 кілометрів.

Омиває заповідне урочище річка Горинь, де живуть бобри, видри, водиться різноманітна риба.

По річці Горинь, до речі, проходить кордон Волинської та Рівненської областей. Волинський берег дуже високий стрімкий, а протилежний – низький. Берег у цьому місці має вигляд гори висотою декілька десятків метрів, а оголене урвище – світлий піщаний колір. Звідси й назва «Біла гора».

Тут особливий мікроклімат, і вздовж річки дуже рано зацвітають медунки, первоцвіт, ряст. Про багатство рослинного світу свідчить факт: тут зростає аж 20 видів фіалок.

Довідково:

Маршрут “Волинський спадок” реалізує ГО “Волинська фундація” у партнерстві з Українською Природоохоронною Групою – UNCG як проєкт, що був підтриманий в рамках конкурсної програми “Культура+” Українського культурного фонду.

Маршрут матиме протяжність близько 150 кілометрів. Пролягатиме суміжними громадами Волинської та Рівненської областей: Цумань, Олика, Деражне, Клевань, Білів, Пересопниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів