Поділитись:

Інстабізнес на Волині: весільні прикраси ручної роботи (фото)

Неділя, 01 серпня 2021, 11:00

ІА «Конкурент» продовжує рубрику «Інстабізнес» – історії про унікальні «хендмейд» речі  у волинському інстаграмі і про те, як на них заробляти. Отож, знайомтеся – Діана.

Як усе починалося?

З дитинства Діана пробувала себе в усіх доступних видах рукоділля: ходила в «художку», вишивала подушечки, виготовляла скрап-листівки, святковий декор та ще багато всіляких дрібничок.

«Я не боялася помилитися і звернути не туди, присвятивши життя якійсь одній професії. Тому завжди робила те, що надихало в певний момент. Маючи здібності до написання проникливих віршів і прози, в старших класах друкувалася у місцевій газеті. Тож ніхто не здивувався, коли я вступила на журналіста. Але, знаючи мою «багатогранність», ніхто не здивувався і тоді, коли через рік я змінила спеціальність на вчителя іноземних мов», – розповідає вона.

 Після університету кілька років Діана була репетитором з англійської. І, каже, їй це подобалося.

«Згодом вийшла заміж і вчителювала до 9-го місяця вагітності, поки не настав час зробити перерву. А там, у перерві, абсолютно випадково знайшла справу, з якою вже більше 7-ми років не хочу прощатися», – зазначила вона.

Інстаграм-досвід

«В декреті що тільки не спаде на думку. Побачила в інтернеті гарний обруч із текстильних квітів, поцікавилась вартістю і вирішила: «Дорого. Зроблю собі сама!» На 18 грн купила квіточок і за кілька годин запостила своє фото у новій прикрасі. Подруга захотіла й собі, потім іще одна... І так сила соцмереж забезпечила мене замовленнями», – пригадує майстриня.

Спочатку, каже, всі продажі були через іншу соцмережу. І коли її закрили для України,  Діана захвилювалась.

«Інстаграм тоді був лише для селфі, клієнтів у мене там не було взагалі. Та й я більше не хотіла займатись квіточками. Справа була не стільки в попиті, скільки в естетиці й доречності. Мріяла перейти на бусинки, в ідеалі – на весільні прикраси. І ось тепер нарешті я отримую фотовідгуки від моїх найкрасивіших наречених!» – зазначила дівчина.

Зараз 98 % продажів ідуть саме з інстаграму.

«У чому «фішка» моїх прикрас? Не знаю. Фішка в машини таксі, а мої прикраси просто класні!» – каже Діана.

Майстриня запевняє: ніколи не копіює чужих робіт. Не працює з пластиком чи акрилом – лише скло, метал, ювелірний дріт, натуральні камені,  річкові чи японські бавовняні перлини, цирконій тощо.

«Хочеться постійно «рости», пробувати нові матеріали та техніки. Мої прикраси передусім мають іти в ногу з часом і подобатися мені. Часто надихаюся в інших майстрів зі всього світу,  не обов'язково колег. Це і дизайнери одягу, аксесуарів, інтер'єру, і стилісти, і флористи, і фотографи... Думаю, ідеї приходять з естетичного кайфу,  неважливо – від природного чи рукотворного. Надивленість в Instagram чи Pinterest робить своє – так розвивається смак», – пояснює Діана.

Що далі?

«У планах на майбутнє – підкорити світ! А якщо серйозно, хочу вдруге спробувати вийти на Etsy (міжнародний торговий майданчик для рукоділля). Перше знайомство 4 роки тому принесло «аж» 3 продажі за рік. Ми з Etsy тоді не виправдали сподівань одне одного. Та я добряче апґрейднулась і готова до нових звершень!» – розповідає майстриня.

Дівчина каже, що не знає, чи завжди займатиметься тим, що зараз. Але поки ця справа робить її щасливою – буде тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів