Поділитись:

Як на Волині виготовляють та продають у Instagram унікальний крем-мед (фото)

П'ятниця, 08 грудня 2017, 20:30

Говорити про користь натурального меду та ще й у зимовий час немає сенсу – всі знають про його властивості. Проте волинські "інстаграмери" пропонують купити крем-мед, який самі скомпонували. Такий крем, певно, став відкриттям для тих, хто навіть не здогадувався, що він може бути із цитрусовими, малиною чи какао з мигдалем.

"Конкурент" зумів довідатися із перших вуст про крем-мед, який ковельчани продають на Instagram-сторінці med.z.volyni.

СТАРТ

Ковельчанин Валерій Пархоцевич із 2013 року почав займатися бджільництвом і трапилося це зовсім раптово.

"Все почалося з мого знайомства з майбутньою дружиною. Вже тоді мій майбутній тесть, Володимир Іллюк, багато розповідав про свою велику пасіку, на той час це було близько 90 вуликів, і тоді ж я вперше побував не просто на пасіці, а ще й потрапив на викачку меду. На той час і здогадуватися не міг, що пов'яжу своє життя з бджільництвом. Мій тесть, Володимир Якович, почав займатися цією справою в 1995 році, починав із 3 вуликів, які йому передав його тесть. Завдяки своїй наполегливості і працелюбності, всі вулики, рамки і взагалі усе, що стосується пасіки, робить власноруч, а також не без допомоги його дружини і доньки, зараз він вже давно відомий пасічник, має своїх постійних клієнтів, продає мед і продукти бджільництва у Ковелі та ринках області. А мій особистий досвід почався в 2013 році", - розповів Валерій.

Та додав, що в Instagram продавати мед і крем-мед почали нещодавно. Саме у такий спосіб завзяті ковельчани показують людям чим вони дійсно займаються, як працюють, яку мають пасіку, і взагалі, наскільки цікаве життя бджіл.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Нині пасіка волинян складається з двох частин.

"За однією частиною, яка знаходиться у селі Битень Ковельського району доглядає батько дружини, а за іншою, яка знаходиться в лісі біля Ковеля, доглядаю я. В Битні пасіка налічує близько 80 бджолосімей, а в лісі близько 50. Лісова пасіка у нас кочова і дозволяє перевозити бджіл до медоносів, а на одній із платформ, за допомогою яких ми кочуємо, є будиночок з лежанками, де можна відпочити прямо на вуликах з бджолами", - розповів Валерій.

Сім'я із ранньої весни і до початку осені на пасіці працює майже щодня, допомагаючи один одному.

"Мед качаємо, звісно ж, разом. Цього року зібрали мед з лісового різнотрав'я – саме він користується найбільшою популярністю. Також збирали мед із весняного різнотрав'я та ріпаку, гірчиці, гречки та соняшника", - зауважив волинянин.

Він переконаний, що одним із головних секретів успіху у бджільництві є виконання всіх робіт по догляду за пасікою вчасно, а також постійне самовдосконалення у цій справі.

"Крем-мед виготовляємо шляхом перемішування звичайного меду до кремоподібної консистенції, а вже потім додаємо смачні наповнювачі. Все у нас тільки натуральне (і мед, і наповнювачі) – саме це є основним критерієм, якого ми дотримуємось при виготовленні крем-меду. Такий продукт придумали досить давно, ще на початку XX століття, а до нас це тільки зараз, як то кажуть, дійшло", - поділився секретом ковельчанин.

РОДЗИНКА

Своєю родзинкою чоловік вважає відповідальний і чесний підхід до справи, як до бджільництва в цілому, так і до виготовлення крем-меду зокрема.

"Купуючи наш мед, ви можете бути впевнені у його натуральності і якості", - переконливо додав Валерій.

СПІВПРАЦЯ

Оскільки крем-мед ковельчани почали робити недавно, то пропозицій щодо співпраці було небагато.

Проте їхній крем-мед зараз продається в одному з магазинів Ковеля.

"Ми завжди готові до співпраці", - підкреслив волинянин.

ЦІНИ

Ціни на волинський натуральний мед та смачний крем-мед у Валерія та Володимира є досить привабливими.

"Мед у нас коштує від 100 до 140 гривень за літр, також маємо усі продукти бджільництва. Баночка крем-меду з будь-яким з наповнювачів, а їх у нас 5 (апельсин, малина, лимон з імбирем, лимон з корицею, какао з мигдалем) – 50 гривень. Також є подарункові набори – в дерев'яній коробочці – 320 грн, в круглій три баночки крем-меду – 220 грн, в сумочці 3 баночки крем-меду – 280 грн, набір в прямокутній коробці – 180 грн і набір з двома баночками крем-меду + медове мило – 160 грн", - розповів цінову політику Валерій.

Також додав, що багато замовлень уже відправили в різні куточки України і охочі жителі їх міста також частенько звертаються за солодкими подарунками.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

"Конкуренція – це один з поштовхів до розвитку і самовдосконалення, тому ми її не боїмося, а сприймаємо як невід'ємну частину нашої справи", - лаконічно відповів волинянин.

ПЛАНИ

Чоловіки в майбутньому планують збільшувати пасіку та спрощувати деякі робочі моменти. І, звичайно ж, розширяти асортимент крем-меду.

"Саме зараз готуємо новинку – крем-мед зі смаком грейпфрута", - підсумував Валерій.

Надрукувати
мітки:
коментарів