Поділитись:

Олімпіада-2020: дзюдоїстка з Волині покинула змагання

Четвер, 29 липня 2021, 15:30
Олімпіада-2020: дзюдоїстка з Волині покинула змагання

Дзюдоїстка з Волині Анастасія Турчин припинила виступи на олімпійському турнірі з дзюдо за підсумками другого раунду змагань: вона перемогла одну суперницею, але з другою впоратися не змогла.

Про це повідомляє «Суспільне».

Турчин була однією з семи представниць України в дзюдо на Олімпійських Іграх. Як і Дар'я Білодід і Єлизавета Каланіна, українка мала дебютувати у жіночому дзюдо в Токіо.

Анастасія Турчин виступала на Олімпіаді-2020 у вазі до 78 кілограмів і стала п'ятою представницею України на турнірі в Токіо, які припинили виступи. Раніше Олімпіаду-2020 залишили Дар'я Білодід, Артем Лесюк, Георгій Зантарая та Кеджау Ньябалі.

Для Турчин виступ на Олімпіаді-2020 розпочався з перемоги. У першому раунді 26-річна дзюдоїстка за 18 секунд до закінчення основного часу сутички перемогла представницю Еквадору Ванессу Чалу (прийомом іппон)

У боротьбі за чвертьфінал Турчин змагалася проти нідерландки Гюше Стенгьойс – бронзової призерки Чемпіонату світу-2021.

Сутичка між Турчин та Стенгьойс вийшла напруженою. Впродовж стартових чотирьох хвилин визначити переможницю дзюдоїстки не змогли –  знадобився «золотий рахунок».

На 6:06 хвилині сутички Турчин пропустила прийом ваза-арі від нідерландки, який приніс їй золоте очко. Для українки виступи в Токіо на цьому закінчилися.

Шлях Анастасії Турчин на Олімпійських Іграх-2020

  • перший раунд: Ванесса Чала - перемога (іппон, 3:42 хвилини)
  • другий раунд: Гюше Стенгьойс - поразка (ваза-арі, 6:06 хвилини)

Анастасія Турчин: що відомо

26-річна дзюдоїстка, представниця Волинської області.

Останню перемогу на міжнародному турнірі Турчин здобула ще у 2017 році на гран-прі в Ташкенті.

У 2021-му стала бронзовою призеркою гран-прі в Казані. А на чемпіонаті світу посіла п'яте місце у своїй ваговій категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів