Поділитись:

Олімпіада-2020: українця Ньябалі покарали червоною карткою

Середа, 28 липня 2021, 15:13
Олімпіада-2020: українця Ньябалі покарали червоною карткою

На Олімпіаді-2020, яка відбувається у Токіо, судді дискваліфікували українського спортсмена Кеджау Ньябалі за заборонений прийом.

Про це повідомили на сторінці Національного олімпійського комітету у фейсбуці.

Кеджау Ньябалі, для якого це вже другі Олімпійські гри в кар’єрі, у ваговій категорії до 90 кілограмів вдало стартував на змаганнях в Токіо. У першій сутичці українець переміг Роберта Флорентіно з Домініканської Республіки.

У 1/8 фіналу Ньябалі зустрічався з призером чемпіонату світу Давлатом Бобоновим з Узбекистану. Під час виконання одного з прийомів, судді побачили порушення правил нашим дзюдоїстом, за що й покарали його червоною карткою.

Ось як сам спортсмен коментує цю ситуацію:

«Я не згодний з рішенням суддів. Не вважаю, що робив заборонений прийом – залом ліктя. Суперник закричав і це зіграло на суддів вирішальну роль, вони побачили у моїх діях виконання больового прийому. Я робив звичайний захват. Дуже прикро так завершувати змагання».

Олімпіада-2020: українця Ньябалі покарали червоною карткою

Довідково: 

Кеджау Ньябалі – український дзюдоїст гвінейського походження. Чемпіон України у ваговій категорії до 90 кг.

Народився 8 липня 1990 року у місті Києві, в родині українки і вихідця з Гвінеї-Бісау. Деякий час мешкав на батьківщині батька, а після розлучення батьків повернувся до Києва. Дзюдо почав займатись у семирічному віці.

У 2009 році в Парижі (Франція) став чемпіоном світу серед юніорів.

На чемпіонаті України з дзюдо у 2015 році виборов золоту медаль в категорії до 90 кг.

На Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро Кеджау припинив виступи вже за підсумками першої ж сутички.

Нагадаємо, українська спортсменка Яна Беломоїна не змогла поборотися за медалі. 

Лучанка Яна Беломоїна фінішувала з результатом 1:19:40. У підсумку Яна посіла восьме місце. Велосипедистка на старті 20-кілометрового заїзду не змогла зачепитися за лідируючу групу, опинившись на 18-му місці. Українка поступово проривалася вгору, проте вище восьмої позиції піднятися їй не вдалося.

Відзначимо, що весь п'єдестал заполонили гонщиці зі Швейцарії. Олімпійською чемпіонкою стала Йоланда Нефф, друге місце у Сини Фрей, третє у Лінди Індерганд. Золото, срібло і бронза в окремому виді спорту є рекордом для збірної Швейцарії з 1936 року.

Для Яни Беломоїної це найкращий результат в кар'єрі. На Олімпіаді в Лондоні вона була 13-ю, в Ріо показала 9-й результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів