Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 28 липня

Середа, 28 липня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у середу, 28 липня, найбільше читав про:

Про автівки-двійники

Вчора до поліцейських, які здійснювали патрулювання на проспекті Президента Грушевського, звернувся водій легковика Audi A4, і повідомив, що помітив у Луцьку тотожний зі своїм транспортний засіб. Автомобіль мав ідентичний колір та державний номерний знак.

За деякий час патрульні розшукали цю автівку та з’ясували, що номери шасі у двох транспортних засобів збігається. Також під час перевірки документів у 31-річного водія виявили ознаки підробки.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу для подальшого з'ясування обставин події.

Про буревій

На Волині негода наробила лиха: повалила дерева, позривала дахи й залишила людей без електропостачання.

У селі Воєгоща Камінь-Каширського району через повалені дерева на дорозі утворився затор. Схожа історія сталася в селі Зоряне, що на Ковельщині. Але чи не найбільше постраждала Ратнівщина. Тут стихія, що вирувала всього 15 хвилин, повалила з пів сотні дерев, позносила дахи, не пошкодувала навіть покрівлю місцевого дитячого садочка. 

Про психіатрію

Все частіше у Луцьку чути нарікання на те, що психлікарні закриваються, а люди з явними психічними розладами опиняються назовні. Вони проявляють агресію до оточуючих, роблять шкоду сусідам, і часто не несуть за це відповідальності, бо «стоять на обліку». Друга хвиля медичної реформи значно скоротила кількість спеціалізованих медустанов, як от психіатричні лікарні. І хоча, за задумом, тепер пацієнти можуть отримати психіатричну та психоневрологічну допомогу простіше – в багатопрофільній клініці поруч із домом замість того, щоб їхати в обласний центр – все ж залишилося багато незакритих питань, через які потерпають не тільки люди з діагнозом, але і ті, хто живе поруч із ними. 

Журналісти ІА «Конкурент» спробували з'ясувати, чому так склалося і що має змінитися, аби у Луцьку люди з психічними відхиленнями отримували належний догляд та допомогу. Відповіді на наші запитання надав психіатр, завідувач поліклінічного відділення Волинської обласної психіатричної лікарні та судово-психіатричний експерт Ігор Мочарський.

Ігор Мочарський><span class=Ігор Мочарський

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів