Поділитись:

Все було добре: перед запуском луцьких атракціонів експертизи не проводили

Вівторок, 25 травня 2021, 16:33
Все було добре: перед запуском луцьких атракціонів експертизи не проводили

Після того, як у Луцьку під час роботи вийшов з ладу атракціон "Оглядове колесо", мешканці міста серйозно захвилювалися про власну безпеку. Експертизу стану атракціонів робили ще минулого року, а цьогоріч обмежилися тільки звичайним технічним оглядом. 

У неділю, 23 травня "чортове колесо" раптово зупинилося, а лучан, які застрягли нагорі, діставали рятувальники. Як стало відомо згодом, колесо зупинилося через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором.

Ще в понеділок директор з розвитку Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Павло Цапюк запевняв, що поломка несерйозна, і що атракціон відновить свою роботу, як тільки неполадки усунуть. Однак, вже у вівторок, 25 травня він заявив про намір припинити роботу ще двох атракціонів і провести повторну експертизу

Експертизу стану атракціонів здійснює державне підприємство "Волинський експертно-технічний центр Держпраці". Востаннє у луцькому парку атракціонів її проводили минулого року. А цього року робили тільки технічний огляд. 

"Експертиза від технічного огляду відрізняється тим, що спеціальними приладами перевіряють метал, а технічний огляд це візуальний огляд металоконструкцій, після якого, якщо необхідно, призначають експертизу. Рік тому ми провели експертизу, і по залишковому ресурсу, по металу призначили термін експлуатації атракціонів на два роки. А далі через два роки мала ще одна експертиза проводитися, і визначати далі, скільки ще ці атракціони можна експлуатувати.

Цього року провели технічний огляд. Результати огляду були позитивними", – каже технічний експерт підприємства Анатолій Мокіч

Все було добре: перед запуском луцьких атракціонів експертизи не проводили

На питання журналістів ІА "Конкурент", чому тоді виникла потреба припинити роботу атракціонів і провести повторну експертизу, він пояснив, що це відбувається з ініціативи Павла Цапюка. Сам Анатолій Мокіч нині оцінює стан атракціонів, як позитивний. 

"Атракціони до останнього дня були робочі. Те, що сталося, – то така поломка, як і підшипник, який може в любий час поламатися, як і якісь інші змінні, запасні частини. Все інше в задовільному стані", – каже він.

Все було добре: перед запуском луцьких атракціонів експертизи не проводили

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів