Поділитись:

Безлюдно та "не аварійно": що коїться на парку атракціонів Луцька (фото)

Понеділок, 24 травня 2021, 20:45

Вечір понеділка 24 травня. Алеї Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки у Луцьку заповнені людьми. Атракціони, однак, не працюють. На лавочках поруч під деревами ховаються від сонця закохані пари, а підлітки пролазять під загородження і фотографуються на пластикових конях, поки їх звідси не проженуть. 

У понеділок у парку атракціонів – плановий профілактичний огляд, каже жінка, руки якої по лікті у мазуті. Вона разом з колегами порається у механізмах, які вже десятиліттями розважають лучан та гостей міста. 

Напередодні один із них дав серйозний збій. Оглядове "чортове колесо" раптово зупинилося, а лучан, які застрягли нагорі, діставали рятувальники. 

Такі поломки, кажуть, тут не рідкість. Колесо зупинилося через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором. Павло Цапюк, директор з розвитку Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, повідомив, що в атракціоні планують замінити муфту і відразу запустити колесо в роботу. У правила користування мають намір додати більше роз’яснень про поведінку відвідувачів під час технічної зупинки колеса огляду.

Принагідно працівники перевіряють роботу і решти атракціонів. Їм вже багато років, але купити нові за свій кошт парк атракціонів не в змозі. Минулого року пік сезону пропустили через карантин, а цей сезон теж стартує дуже в’яло і з величезними мінусами. Тому назбирати власних грошей на нові атракціони цього сезону точно не вдасться. 

За словами Павла Цапюка, нове оглядове колесо може вартувати 13 мільйонів гривень. І для того, щоб його придбати, потрібно знайти інвестора. 

Тим часом у парку активно експлуатують 10 атракціонів. Половина з них – виробництва Радянського Союзу, а інша – 2005-2019 років випуску. Аварійних атракціонів, кажуть у парку, немає. Перед початком сезону вони проходять експертизу, їх підфарбовують, підремонтовують і готують до експлуатації. Павло Цапюк каже, що кожен з атракціонів може послужити ще мінімум кілька сезонів, і жоден не запускають "останній раз".

"Рік чи два тому був великий інформаційний бум, коли зрізали декілька атракціонів уже зовсім старих. Це були дитячі атракціони "Човник" і "Сонечко", і "човники" дорослі. Після їх зрізання була величезна хвиля негативу на кшталт "вам тільки дай все позрізати". Сьогодні ми бачимо дзеркальну ситуацію, коли на атракціоні сталася неприємна, але не найнебезпечніша ситуація, і всі отримали добрих прочуханів "чому ви його ще не зрізали". Люди, ви визначтеся, що хочете", – розповів Павло Цапюк у коментарі ІА "Конкурент"

Жоден із атракціонів наразі зрізати не планують. Вони будуть працювати у звичному форматі тоді, коли будуть відвідувачі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів