Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 12 травня

Середа, 12 травня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 12 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у середу,12 травня, найбільше читав про:

Про море тюльпанів і квітучі сакури

Стартував фестиваль «Волинська Голландія». Цьогоріч він триватиме до 23 травня. Поле квітів можна відвідати з 10:00 до 19:00 години. Воно розташоване на 35-му кілометрі траси Луцьк – Ковель біля села Свидники Ковельського району. 

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 12 травня

Цьогоріч фестиваль розширив формат. Серед новинок – збільшення фудкорту, поява солодкої вати і попкорну, а також великі атракціони для дітей, які привезли із Києва. Крім того, цього року гості зможуть купити не тільки квіти, але і різноманітні тематичні сувеніри. 

А тим часом у самому Луцьку зацвіли сакури. Квітучі дерева можна побачити  на П'ятницькій гірці, позаду Центру надання адміністративних послуг. Окрім цього, зацвіли сакури на вулиці Теремнівський, навпроти готелю «Кедем».

Про труднощі з оплатою комуналки

Лучани не можуть сплатити за всі комунальні послуги єдиною квитанцією. Зокрема, у квитанції відсутні нарахування від «Луцьктепла», «Луцькводоканалу», «Луцькспецкомунтрансу», а також немає нарахування оплати за землю. За окрему квитанцію банк нараховує комісію: сума коливається у районі 20 гривень за кожну. 

Із такою проблемою люди зверталися у приймальню Громадянського руху «СВІДОМІ». Відтак депутатка Луцької міської ради від «СВІДОМИХ» Алла Надточій пояснила, що робити лучанам зараз

Про будні медсестер

У переддень Міжнародного і всесвітнього дня медсестри, журналістка ІА «Конкурент» побувала у кількох відділеннях КП «Луцька міська клінічна лікарня №2». Вона побачила, як працюють медсестри, відвідала палати, поспілкувалася з хворими, була присутня на двох операціях. 

Як це було – у нашому матеріалі «Ми божевільні, ненормальні люди», або Які вони – будні луцьких медсестер (репортаж, фото 18+)

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 12 травня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів