Поділитись:

«Державному кордону – державний порядок»: луцькі прикордонники відзначили професійне свято

Вівторок, 27 квітня 2021, 14:15

Луцькі прикордонники відзначили 103-ю річницю з дня створення Третьої Волинської кордонної бригади, яка дислокувалась в Луцьку. Традиційно з цієї нагоди на плацу військової частини зібрались військовослужбовці, ветерани служби, представники влади та духовенства.

Свято розпочалося із звучання державного гімну України. Хвилиною мовчання згадали військовослужбовців, яких уже немає в живих.

Начальник Луцького прикордонного загону полковник Олег Вовк привітав весь персонал та ветеранський склад, подякував владі за розуміння проблем, які є у прикордонників, та підтримку. Зазначив, що тільки спільними зусиллями вдасться навести лад і забезпечити порядок на державному кордоні, бо державному кордону потрібен державний порядок.

«Свято відбувається в умовах викликів, які зараз стоять перед нашою державою. Прикордонники – це ті, хто перші з честю повинні зустріти ворога. Є напруження на зовнішніх кордонах, є світова загроза у вигляді пандемії. Її прикордонники також першими часто зустрічають на кордонах. Цим святом ми шануємо свою історію. Пам’ятаємо предків і тих воїнів, які стояли на цих теренах до нас. Свідченням цього є оці воїни у формі УНР» – зазначив полковник.

Зачитав святковий наказ виконуючий обов’язки начальника відділу кадрів підполковник Василь Салівончик.

Нагородили медалю «10 років сумлінної служби» капітана Андрія Гриценка, старшого лейтенанта Віту Смульську, старших прапорщиків Дмитра Жучка, Андрія Шклярука. Медалю«15 років сумлінної служби» відзначили майора Юнію Христофорову, старших прапорщиків Віталія Бідзюру та Світлану Лясковець. Медаль "Ветеран служби» отримали підполковник Сергій Захарчук, нагрудні знаки «За мужність в охороні державного кордону» лейтенанти Іван Ткаченко та Степан Фесюк.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад вручив почесні грамоти підполковнику Олегові Юхновському, майору Альбіні Щербаковій та старшому лейтенанту Олександрові Пилипчуку.

Заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Анатолій Костик нагородив почесними грамотами підполковника Юрія Плеханова, вручив подяку майору Ігорю Білану, працівнику Ірині Сорокіній. Також з нагоди професійного свята персонал відділу прикордонної служби «Дольськ» отримав перехідний вимпел Волинської облдержадміністрації.

Подяку Луцької міської ради отримали від секретаря Луцької міської ради Юрія Безпятка старший лейтенант Анатолій Зіміч, лейтент Сергій Маціюк, прапорщик Дмитро Праць.

Присутні поклали квіти до пам’ятного знака героїв-прикордонників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 листопада 2023
17 вересня 2021
30 серпня 2021
02 серпня 2021
25 липня 2021
14 липня 2021
10 липня 2021
09 липня 2021
19:30
08 липня 2021