Поділитись:

Луцькі прикордонники відзначили професійне свято (фото)

П'ятниця, 03 травня 2019, 14:40

На плацу Луцького прикордонного загону у п'ятницю, 3 травня, відбулися урочистості з нагоди Дня прикордонника, який в Україні святкують 30 квітня.

Сміливі чоловіки та жінки, які щодня стоять на варті наших кордонів, за бездоганне несення служби приймали у цей день вітання від свого керівництва, керівництва області та духовенства.

Захід благословив настоятель Свято-Юріївської церкви отець Миколай Цап.

Хвилиною мовчання згадали військовослужбовців, яких уже немає в живих, – молодших сержантів Сергія Гулюка та Сергія Киричука. Загалом, 70 прикордонників поклали на вівтар незалежності свої життя. Уже 14 тисяч військовослужбовців побували в зоні бойових дій на Донбасі. Повернулися до рідних домівок пораненими 409 прикордонників. Стали інвалідами 26. Місце перебування 5 прикордонників і досі не встановлене.  

Побажала хорошої служби та миру в Україні мати загиблого Сергія Киричука Тетяна Киричук.

Присутні поклали квіти до пам’ятного знака героїв-прикордонників.

«Вже другий рік поспіль ми відзначаємо День прикордонника 30 квітня. І у цей день ми згадуємо тих, хто присвятив своє життя Україні і охороні державного кордону. Щоденно ви сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок. Хочу висловити слова вдячності усім за бездоганну службу. Окремо хочу подякувати ветеранській організації і всім ветеранам служби. На сьогодні спільні результати в нашій праці досягнуті також завдяки плідній взаємодії з органами державних рад Волинської та Рівненської областей, правоохоронними органами, Збройними силами України та громадськими формуваннями охорони державного кордону», – сказав начальник Луцького прикордонного загону Микола Скарвінко.

Святковий наказ оголосив заступник начальника загону, начальник штабу полковник Андрій Савчук.

До вітального слова запрошували начальника Луцького гарнізону полковника Романа Кулика, заступника голови Волинської державної адміністрації Сергія Кошарука, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Григорія Недопада. Гостями заходу були також  голова ветеранської організації прикордонників Волинської області генерал-лейтенант Аркадій Яворський та ветеран державної прикордонної служби Валерій Пневський. Вітання від голів Рівненських обласної ради та адміністрації зачитав Олександр Баладир.

Прикордонників нагороджували медалями, грамотами, пам’ятними знаками та подяками. А також вони отримували нові військові звання.

Голова «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович вручив пам’ятник знак «Безпека кордону» Миколі Скарвінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024