Поділитись:

Тіні для повій

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 17 квітня 2021, 07:40

Тоді, коли мої підлітки-однолітки фанатіли від «Фактору-2» й усіх, кого випускала «Фабрика зірок», я слухала Оксану Білозір, дует Білоножко та Іво Бобула, а ще зрідка – весільні українські пісні і тематично – колядки й щедрівки. Бо так було заведено в родині. Іншого якось ми й не знали, поки брат не поїхав на навчання до Львова. Звідти він привіз іншу музику й інший стиль. Ми з подругою вподобали собі з того всього Авріл Лавінь та Evanescence і вирішили, що маємо теж так виразно підводити очі. У мам потрібних тіней не знайшлося, відтак ціль була чіткою і зрозумілою. Залишалося випросити в батьків трохи грошей і вмовити брата супроводити нас по магазинах. Бо для такого завдання треба було вибиратися трохи далі за межі нашого містечка. І нам це вдалося.

«Вам щось підказати, дівчата?» – привітно запитує продавчиня.

«Ми шукаємо темно-сірі тіні для повій», – випалила моя подруга.

«Для кого??» – здивовано перепитує жінка.

«Ну, повії фарбувати», – не може зрозуміти, що не так, подруга.

Наш патлатий і худорлявий «сутенер» вже зробив два кроки назад, типу він не з нами. Я почервоніла і штурхаю подругу ногою. Вона ж з кам’яним лицем знервовано намагається пояснити, що нам треба «он те, що он тут лежить». І не може зрозуміти, чому людина її не розуміє. Врешті продавчиня розсміялася і виклала на прилавок варіанти – вибирайте. Але нам вже якось і не хотілося.

Додому ми їхали мовчки – пригнічені і без тіней. Брат гиготів і зловтішався збоку. Одна єдина неправильна буква перекреслила нашу заповітну мрію і підпсувала якусь частинку нашого життя.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів