Поділитись:

Окреслення особистих кордонів

Четвер, 15 квітня 2021, 07:40

Окреслення особистих кордонів

Бути самим собою і окреслити власні кордони – абсолютно нормально. І це зовсім нестрашно. Коли окреслиш свої власні кордони, нічого не втратиш, окрім декількох занадто інфантильних знайомих.

Окреслення кордонів буває різним: я можу стільки-то випити, я можу стільки-то пройти пішки, це я їм – це не їм, п'ю – не п'ю, курю – не курю, наприклад. Кому не подобається – ну ок, що ж поробиш.

Переконаний, що ті, хто окреслив власні кордони, – щасливіші й спокійніші по життю, без усіляких зайвих вкладень і «напрягів».

От скажімо, я колись вирішив, що відповідатиму на телефонні дзвінки лише знайомим і лише з 8:00 до 21:00. Виключення – декілька родичів і знайомих, яких можна перелічити на пальцях однієї руки. І це прекрасно: я не витрачаю часу на непотрібну порожню фігню, на дзвінки, які, я переконаний, просто адресовані не мені.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів