Поділитись:

«Соціальні контейнери» в Луцьку закривають

П'ятниця, 16 квітня 2021, 09:00
«Соціальні контейнери» в Луцьку закривають

Проєкт "Соціальні контейнери" в Луцьку закривають на невизначений час. 

Про це повідомила у фейсбуці засновниця такої акції Олена Кравчук. 

Із її слів, незабаром усі контейнери заберуть і вирішуватимуть, чи варто продовжувати проєкт далі.

"За майже чотири роки проєкту завдяки всім людям, які ділилися пакунками речей, ми зібрали тонни одягу і передали багатьом нужденним людям як з багатодітних і малозабезпечених сімей, так і просто тим, хто мав потребу в одязі та взутті. Ми постійно передавали одяг в дитячі будинки та будинки пристарілих, чимало одягу було передано для людей в зону АТО та церкви. Все це ми робили безоплатно, бо так веліло серце. До нас долучалося багато волонтерів, які допомагали забирати, фасувати і роздавати речі, за це всім величезне ДЯКУЮ! Були як постійні волонтери, так і ті, які долучалися час від часу, і ось між ними назрів конфлікт, про який я особисто дізналася як постфактум і, аби розібратися в ситуації, яка склалася, я вирішила зупинити проєкт, можливо, поставити на паузу, час покаже", – написала Олена Кравчук. 

Вона зауважила, що хороші справи робити легко, але водночас і складно, адже приходиться виконувати багато організаційної та логістичної роботи.

"Цей проєкт багато чого навчив кожного з нас і мене особисто, і за це безмежно вдячна долі і за людей, з якими познайомилася за весь час дії проєкту, як би складно не було, ви –та енергія, яка завжди додавала сил. Всі ви – прекрасні і зробили багато добрих справ! Ще раз всім дякую!!! Не кажу "прощавай", можливо, "до нових зустрічей", мій любий і дорогий проєкте, зроблений з великої любові до людей", – зазначила Олена Кравчук.  

Нагадаємо: перші контейнери в Луцьку з'явилися ще в грудні 2016 року. Лучани, які мають одяг, взуття чи дитячі іграшки у доброму стані та готові ними безплатно поділитися, приносять майно до спеціальних контейнерів. Волонтери фасують речі, а громадяни, які потребують одяг, можуть його так само безплатно взяти. У квітні 2020 року під час карантину контейнери були переповнені, а через обмеження волонтери не могли усім роздавати одяг. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів