Поділитись:

Брудний одяг – це не благодійність, – засновниця луцьких соціальних контейнерів

Четвер, 05 листопада 2020, 09:35

Проєкт зі збору вживаного одягу, взуття, іграшок та книг у Луцьку діє вже три роки. 

Проте його засновниця Олена Кравчук запевняє: при фасуванні одягу, який люди вкидають у соціальний контейнер, доводиться більшу частину викидати у смітник або передавати на ганчірки, бо він не придатний до вжитку, – пише вона у фейсбуці. 

"Дехто вважає "благодійністю" вкинути брудний, подертий одяг або який лежав у дідуся/бабусі в шафі 20 років і після їхньої смерті принесений у контейнер. Люди, це не "благодійність", а трішки інше слово. Хай ви вкинете дві-три речі, але хороші, а не мішки "непотребу", який варто давно спалити. Про мішки, які не влазять в контейнер і просто залишаються під ним, то вже окрема тема", – наголошує вона. 

Олена Кравчук нагадує: мета проєкту – дати друге життя одягу, який ви вже не носите, але який в гарному стані і його залюбки зможе доносити не лише той, хто потребує, але й ваша подруга чи друг.

"У людей бувають різні ситуації в житті, але це не означає, що вони мають доношувати "дрантя" або їхні діти мають гратися машинками без коліс і розфарбованими ляльками без рук чи ніг або ж читати книги без всіх сторінок і цей список можна продовжувати! Давайте будемо творити добро від щирого серця це так важливо у такі непевні часи!" – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо: перші контейнери в Луцьку з'явилися ще в грудні 2016 року. Лучани, які мають одяг, взуття чи дитячі іграшки у доброму стані та готові ними безплатно поділитися, приносять майно до спеціальних контейнерів. Волонтери фасують речі, а громадяни, які потребують одяг, можуть його так само безплатно взяти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів