Поділитись:

Волинський хірург отримав орден за професіоналізм і милосердя

Середа, 16 вересня 2020, 14:02
Волинський хірург отримав орден за професіоналізм і милосердя

Завідувач хірургічним відділенням КНП "турійська ЦРЛ Турійської районної ради", депутат обласної ради кількох попередніх скликань Любомир Валіхновський отримав прославу ордена Святого Пантелеймона.

Про це повідомляє Волинська обласна рада. 

Волинянин увійшов до четвірки найкращих українських та зарубіжних медиків, номінованих на участь в конкурсі в 2020 році. Любомир Валіхновський став переможцем в номінації "Взірець служіння суспільству".

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави загалом, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості. Відзнака була погоджена та благословенна предстоятелями трьох найбільших християнських церков України. З часу заснування відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) та ін. У 2017 р. започатковано громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». Відзнака присуджується у таких 5 номінаціях:

  • «Найкращий лікар»;
  • «Найкращий медичний працівник»;
  • «Новатор охорони здоров’я»;
  • «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»;
  • «Взірець служіння суспільству». 

У 2018 р. Поважна рада запровадила нову відзнаку для молоді – «Медаль Святого Пантелеймона». Існує 3 номінаціїї:

  • «За лікарське мистецтво»;
  • «За турботу і ласку до хворого»;
  • «За наукові розробки в медицині».

А вже у 2019 р. ввели нову номінацію на орден для іноземців – «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів