Поділитись:

Волиняни сплатили понад 90 мільйонів гривень військового збору

Середа, 14 квітня 2021, 10:00
Волиняни сплатили понад 90 мільйонів гривень військового збору

За підсумками першого кварталу 2021 року з легальних доходів волинян до держбюджету сплачено 91,4 мільйона гривень військового збору. Це на 18 відсотків більше проти аналогічного періоду торік.

Ріст надходжень військового збору свідчить про належну податкову культуру більшості господарюючих суб’єктів Волині, оскільки саме працедавці виступають податковими агентами найманих осіб у питанні нарахування і сплати ПДФО і військового збору з легальної заробітної плати, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області

«В умовах військового протистояння ніхто не повинен уникати свого конституційного обов’язку сплачувати податки для потреб держави. Своєчасне фінансування заходів оборонного характеру – питання особистої безпеки кожного з нас і загалом спроможності країни ефективно протидіяти агресії ворога. Кожен, хто має офіційне робоче місце, щомісяця робить фінансовий внесок для підтримки національного війська», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців зазначила, що громадяни, які торік отримали доходи, з яких не сплачено податків, мають можливість задекларувати їх до 1 травня. Добровільне подання декларації про доходи передбачає самостійне визначення до сплати ПДФО і військового збору. Для подання декларації варто скористатися можливостями Електронного
кабінету. Зокрема, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Нагадаємо, що подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів