Поділитись:

На Волині чоловікові допомогли встановити факт родинних відносин

Середа, 14 квітня 2021, 08:11
На Волині чоловікові допомогли встановити факт родинних відносин

До Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся пан Анатолій, який є особою з інвалідністю 2 групи, з проханням допомогти йому встановити факт родинних відносин.

Історію розповіли в регіональному центрі з надання безоплатної правової допомоги. 

Чоловік розповів, що у січні 2020 року померла його тітка, після смерті якої відкрилась спадщина за законом на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Із метою оформлення права на спадщину пан Анатолій пішов до приватного нотаріуса Лановецького районного нотаріального округу Тернопільської області. Однак через відсутність у нього документів, які підтверджують родинні відносини між ним та його тіткою, йому було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом та рекомендовано звернутись до суду для встановлення факту родинних відносин.

На Волині чоловікові допомогли встановити факт родинних відносин

Клієнт підпав під категорію для надання безоплатної вторинної правової допомоги, як особа з інвалідністю, яка отримує пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб згідно з ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Фахівчиня Володимир-Волинського місцевого центру Ірина Лах, зібравши всі необхідні докази та узгодивши правову позицію у цій справі, підготувала заяву про встановлення факту родинних відносин та заяву про виклик свідків.

Родинні відносини або ж споріднення – кровний зв’язок між людьми, з наявністю якого закон пов’язує виникнення, зміну чи припинення прав та обов’язків. Суд вправі розглядати справи про встановлення родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки для заявника: право на спадщину, право на пенсію у зв’язку із втратою годувальника, одержання компенсації тощо. Таким фактом у відповідній справі стало прийняття спадщини», – прокоментувала Ірина Лах.

Рішенням суду позов клієнта було повністю задоволено та встановлено факт родинних відносин, а саме, що померла є його рідною тіткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів