Поділитись:

Відстань – 100 метрів: на Волині чоловікові заборонили наближатися до колишньої співмешканки

Вівторок, 17 листопада 2020, 14:00
Відстань – 100 метрів: на Волині чоловікові заборонили наближатися до колишньої співмешканки

У вересні 2020 року до Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася пані Ольга, котра розповіла про непоодинокі випадки погроз зі сторони колишнього співмешканця. Із приводу вказаних фактів чоловіка неодноразово притягували до адміністративної відповідальності. Проте, незважаючи на застосовані до нього заходи впливу, останній продовжував вчиняти щодо жінки психологічне насильство, в результаті чого вона змушена виходити на вулицю в супроводі інших осіб.

Для захисту прав у суді жінці було призначено адвоката Романа Горблюка, – інформує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області.

"Зважаючи на вид насильства, яке застосовувалось кривдником, ця справа є специфічною і дещо відрізняється від інших аналогічних справ, пов’язаних з домашнім насильством. Так, зокрема, після припинення відносин між особами, які спільно проживали однією сім’єю, але не перебували у шлюбі між собою, проживаючи окремо кривдник не полишав у спокої свою колишню співмешканку. Через те, що жінка вирішила припинити з ним стосунки, чоловік з помсти переслідував її на вулиці, підстерігав біля власного будинку, застосовував фізичні погрози та ображав нецензурними словами, зокрема через засоби зв’язку. І це відбувалося постійно. Фактично кривдник не давав жінці спокійно жити", – коментує адвокат Роман Горблюк.

Адвокат підготував та подав до суду позовну заяву про видачу обмежувального припису.

7 жовтня 2020 року Ковельський міськрайонний суд заяву про видачу обмежувального припису задовольнив повністю. Заборонив колишньому співмешканцю наближатись до житлового будинку громадянки на відстань ближче, ніж 100 метрів, а також особисто і через третіх осіб розшукувати жінку, переслідувати її та в будь який спосіб спілкуватись з нею та її малолітньою дитиною, в тому числі за допомогою всіх мереж телефонних операторів. Обмежувальний припис виданий строком на 4 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів