Поділитись:

Не мала документів: юристи допомогли волинянці отримали в спадок землі

П'ятниця, 02 квітня 2021, 08:15
Не мала документів: юристи допомогли волинянці отримали в спадок землі

фото ілюстративне 

До відділу «Любомльське бюро правової допомоги» Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася пані Тамара, яка планувала завершити приватизацію земельних ділянок після смерті батька.

Жінка розповіла, що останній залишив у спадок землю для будівництва та обслуговування житлового будинку та ділянку для ведення особистого селянського господарства. У спадщину після смерті чоловіка вступила його дружина, яка за життя спадкових прав на земельні ділянки також не оформила. Оскільки вона не склала заповіту, після її смерті відкрилася спадщина за законом. Пані Тамара, як спадкоємець першої черги, незважаючи на належне прийняття спадщини, реалізувати свої спадкові права не мала можливості через відсутність необхідних документів на земельні ділянкиІсторію розповіли в регіональному центрі з надання безоплатної правової допомоги. 

Для того, щоб допомогти жінці вийти із ситуації, що виникла, їй було призначено фахівця Любомльського бюро правової допомоги Андрія Литвинюка, який, зібравши всі необхідні докази та узгодивши правову позицію у цій справі, підготував позов про визнання права на завершення приватизації та реєстрації права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом.

«Саме через довготривалість процедури приватизації непоодинокими є випадки, коли громадянин не встигає її завершити у зв’язку зі смертю, зупинившись на певному етапі. Таким чином, оскільки процедура вже «запущена», а право власності в особи ще не виникло, постає питання про те, чи можуть спадкоємці, які прийняли спадщину, завершити цю процедуру приватизації та набути право приватної власності на земельну ділянку? У випадку, якщо громадянин, який висловив волю на приватизацію земельної ділянки, помер до прийняття компетентним органом рішення про приватизацію, до його спадкоємців у порядку спадкування переходить право вимагати такої приватизації», – пояснив юрист. 

Клієнтці вдалося визнати право власності на земельні ділянки. Рішенням суду позов задоволено в повному обсязі. Наразі пані Тамара виготовила документи на право власності на спадкові земельні ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024