Поділитись:

Волинянка змусила ексчоловіка "скинутися" на навчання дитини

Понеділок, 25 січня 2021, 15:40

У Володимирі-Волинському чоловіка, який розлучився з дружиною, проте мав спільну дитину, змусили заплатити за навчання.

Про це повідомляє Координаційний центр з надання правової допомоги.

Відповідно до ст. 185 Сімейного кодексу  України той з батьків, з кого присуджено стягнення аліментів на дитину, а також той з батьків, до кого вимога про стягнення аліментів не була подана, зобов’язані брати участь у додаткових витратах на дитину, що викликані особливими обставинами (розвитком здібностей дитини, її хворобою, каліцтвом тощо).

До Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася пані Світлана. Під час спілкування з клієнткою було встановлено, що її неповнолітня донька навчається в Українській академії друкарства, денної форми навчання. Оплата за навчання становить 18 500 гривень. Матір дитини сплатили кошти за перший семестр навчання.

Пані Світлана повідомила, що колишній чоловік відмовився добровільно сплатити половину витрат за навчання. Тому жінка вирішила звернутись в центр по допомогу.

Відповідно до ст. 185 Сімейного кодексу  України, той з батьків, з кого присуджено стягнення аліментів на дитину, а також той з батьків, до кого вимога про стягнення аліментів не була подана, зобов’язані брати участь у додаткових витратах на дитину, що викликані особливими обставинами (розвитком здібностей дитини, її хворобою, каліцтвом тощо).

Юристка центру Ірина Лах, зібравши всі необхідні докази та обговоривши усі питання у справі, підготувала позовну заяву про стягнення додаткових витрат на неповнолітню дитину.

Володимир-Волинський міський суд задоволив позовні вимоги клієнтки та зобов`язано стягнути з колишнього чоловіка додаткові витрати на дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024