Поділитись:

Школа в Липинах виграла грант на STEAM-лабораторію

Четвер, 08 квітня 2021, 14:35
Школа в Липинах виграла грант на STEAM-лабораторію

ЗОШ І-ІІІ ст. с. Липини виборола приз сільської школи в «Хеппі Челенджі» від Healthy Schools заради здорових і радісних школярів.

Навчальний заклад Підгайціської громади увійшов в п'ятірку кращих та отримає грант на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics). Про це повідомляють організатори. 

Хеппі челендж, що тривав з 22 лютого до 1 квітня 2021 року, був присвячений ментальному здоров'ю школярів і школярок, яке є надзвичайно важливим для їхнього успішного навчання і розвитку їхніх здібностей. Особлива ця тема актуальна під час COVID-19.

Як йдеться на сайті громади, учасники «Хеппі Челенджу» зі школи с. Липини виконували активності впродовж чотирьох тижнів та підготували підсумкову відеороботу, які оцінювалися професійним журі та дали можливість отримати високі підсумкові 212 балів. Результатом наполегливості та завзятої роботи педагогічного колективу школи стала перемога в номінації «Приз сільської школи». Участь у програмі дасть можливість залучити кошти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій.

«Для учнів – це, звісно, саморозвиток, відкриття нових себе, своїх талантів, лідерських якостей, партнерства в роботі. Для вчителів – взаємодопомога, активність, креативність, підвищення професійного рівня, налагодження гарних взаємин з учнями. Вдалося згуртувати шкільну спільноту, подолати всі бар’єри між учнями та вчителями, запалити позитивну атмосферу у школі та стати однією дружньою родиною. Сам процес участі у проєкті приніс багато задоволення та гарний настрій, таким чином була досягнута його головна мета - це здоров’я і щастя! Батьки вболівали, в тому числі, в соціальних мережах поширювали інформацію про проєкт, адже це, також, впливало на кінцевий результат. Для школи – це, безумовно, позитивний досвід та покращення іміджу», – зазначила директорка Валентина Коменда. 

Окрім школи в Липинах, за підсумками чотирьох челенджів переможцями стали і отримали грант: 

  • 1 місце (розмір гранту – 35 000 грн) – Шепетівський навчально-виховний комплекс №1 у складі: «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей ім. Героя України М. Дзявульського»
  • Хмельницької області. 
  • 2 місце (розмір гранту – 20 000 грн) – Комунальний заклад Верхівцевський навчально-виховний комплекс «Заклад загальної середньої освіти №1-заклад дошкільної
  • освіти» Верхівцевської міської ради» Верхньодніпровського району Дніпропетровської області. 
  • 3 місце (розмір гранту – 15 000 грн) – Новопразький навчально-виховний комплекс Новопразької селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області. 
  • Приз глядацьких симпатій (розмір гранту – 10 000 грн) – Смілянська ЗОШ І - ІІІ ступенів № 11 Смілянської міської ради Черкаської області. Представники цієї школи розтопили серця фіналістів своїм душевним відео та завіршованою розповіддю про шлях у проєкті.

Довідково:

STEAM-лабораторія – це універсальне рішення, розроблене ІТ-фахівцями разом із практикуючими вчителями для підготовки кваліфікованого випускника школи. STEAM-лабораторія – формат розвитку кабінету природничо-математичної освіти, модернізованого кабінету фізики тощо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів