Поділитись:

Розповіли про вартість та особливості пробного ЗНО на Волині

Вівторок, 06 квітня 2021, 16:40
Розповіли про вартість та особливості пробного ЗНО на Волині

Незважаючи на ріст захворюванності на коронавірус та навіть у випадку, якщо Волинь віднесуть до «червоної» зони, пробне ЗНО відбудеться 10 квітня.

Про це під час онлайн-пресконференції у вівторок, 6 квітня, у відділі ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

«Всіх турбує «червона» зона. Але постанова Кабінету Міністрів України від 22 березня №230 дає нам право проводити ЗНО, починаючи з пробного,  і в «червоній» зоні. Звичайно, з дотриманням усіх карантинних вимог. Тому, сподіваюся, ми не станемо центром розповсюдженням нового витка коронавірусу», – зазначила Лариса Середяк.

Загалом на пресконференції за участі завідувачки відділу ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алли Корнейко розглянули питання підготовки до проведення пробного ЗНО.

Алла КорнейкоАлла Корнейко

Як стало відомо, в області підготовлено 27 пунктів тестування, зареєструвалося 5186 учасників. У порівнянні з минулим роком – це небагато, адже торік лише з двох предмеів протестували понад 11 тисяч.

Найбільше учасники цього року обрали українську мову і літературу – 1666 осіб, математику – 1400, англійську мову – 904 особи.

«Найбільшою новизною ЗНО 2021 року стало введення нового предмету «українська мова» окремо від української мови і літератури і математика «стандарт» та просто математика. Пункти пробного ЗНО можна проходити, маючи запрошення-перепустку та паспорт у програмі «Дія» на телефоні. Тобто запрошення не обов’язково роздруковувати»,  – розповіла директорка регіонального центру.

Зазначила, що додатковий період реєстрації для учасників АТО, осіб з неконтрольованих територій та інших пільгових категорій, буде тривати з 06.05. по 18.05.2021.

Алла Корнейко наголосила на тому, що значно зросла вартість участь у пробному ЗНО: торік це було 150 грн, у 2021 – 240.

Нагадаємо: Алла Корнейко вже розповідала ІА «Конкурент» про особливості та зміни пробного ЗНО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів