Поділитись:

Скільки учнів зареєструвалися на ЗНО-2021 та які предмети найчастіше обирають

Четвер, 25 лютого 2021, 06:52

До завершення реєстрації для участі в ЗНО-2021 залишилось щонайменше два тижні . Для участі в ЗНО й державній підсумковій атестації зареєстровано 149 540 осіб, які обрали 611 220 тестувань. 

Про це повідомляють на сайті МОН.

Найпопулярнішими предметами у здобувачів освіти стали:

  • математика (її обрали понад 117 тисяч осіб),
  • історія України  (понад 115 тисяч осіб),
  • українська мова і література (понад 102 тисячі осіб),
  • географія (понад 70 тисяч осіб),
  • англійська мова (понад 61 тисяча осіб),
  • біологія (понад 48 тисяч осіб).

Щодо регіонального розподілу, то в Харківській і Полтавській областях найбільша частка здобувачів повної загальної середньої освіти поточного року, які станом на 23 лютого 2021 року успішно зареєстровані для проходження ЗНО (57% і 54% відповідно), найменше така частка в Хмельницькій області (19%).

"Звертаємо увагу осіб, які надіслали реєстраційні документи, на те, що підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є Сертифікат, який особа отримує в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням. Якщо особа ще не отримала такого документа, слід перевірити стан опрацювання реєстраційних документів за допомогою спеціального сервісу", - наголосили у міністерстві.

Якщо особа вже має Сертифікат ЗНО, однак виявила помилку в деяких персональних даних, то може внести необхідні зміни до 5 березня 2021 року, скориставшись спеціальним сервісом «Внести зміни».

Основна сесія ЗНО проходитиме з 21 травня, коли відбудеться тестування з хімії, до 15 червня (тестування з географії). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів