Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 5 квітня

Понеділок, 05 квітня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у понеділок, 5 квітня, найбільше читав про:

Про GTA по-луцьки

У Луцьку патрульна автівка з сиреною наздоганяла скутериста. Пригоду, яка сталася в 55-му мікрорайоні міста, зафіксували на відео. 

Оператор, який знімав це, підбадьорював втікача криками: "Втікай! Втіка-а-ай!".

Про «Фелічіту»

У Луцьку закривають піцерію «Фелічіта» на проспекті Соборності, 11, біля ТЦ «Гостинець». Піцерію закривають тимчасово, «щоб стати ще кращою». 

Натомість після тривалого ремонту відкривають заклад мережі на розі вулиць Винниченка та Степана Бандери.напроти прокуратури. Відкриття оновленої піцерії відбудеться вже завтра, 6 квітня. 

Про оздоблення фонтану

«Сухий» фонтан на Театральній площі у Луцьку почали облицьовувати чорними гранітними плитами.

Це останні роботи до повної готовності фонтану. Дата завершення великою мірою залежить від погоди. Якщо квітневі дні видадуться сонячними, вже 26 квітня можна очікувати, що фонтан буде готовим. На Великдень він може запрацювати і тішити лучан у самому центрі міста. 

Про скандал з Даною Новарчук

Луцькі зоозахисники стурбовані: до міста знову привезуть безпритульних собак аж із Миколаєва. Їх на півдні України відловить скандально відома колишня очільниця «Ласки» Дана Новарчук та привезе до нашого міста нібито на стерилізацію. 

Про це у фейсбуці написала користувачка Ірина Ільчук, посилаючись на тендер на сайті ProZorro. За умовами тендеру, тварин повинні відловити на державному підприємстві "НАРП" у Миколаєві. Ідеться про 50 собак, більшість з яких вже є стерилізованими. Далі виконавиця договору зобов'язується прилаштувати відловлених тварин «на території виконавця», тобто у Луцьку. 

У коментарях під дописом міський голова Ігор Поліщук написав, що вже звернувся до мера Миколаєва з проханням розірвати договір. 

У коментарі ІА «Конкурент» Дана Новарчук розповіла, що збирається робити із собаками, яких їде відловлювати і стерилізувати у Миколаєві. За її словами, собак з миколаївського заводу мають прилаштувати волонтери. Їх стерилізуватимуть і забиратимуть із території поступово, адже договір із заводом підписаний до кінця року. Називати волонтерів, з якими вона буде співпрацювати, жінка відмовилася. Каже, у них немає громадської організації – це просто дівчата Наталія і Марина, і розголошення їхніх імен, і навіть населеного пункту, нібито, створює для них небезпеку. 

Детальнішу інформацію читайте у нашому матеріалі: Дана Новарчук розповіла, що збирається робити з миколаївськими собаками

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів