Поділитись:

Дана Новарчук розповіла, що збирається робити з миколаївськими собаками

Понеділок, 05 квітня 2021, 20:00
Дана Новарчук розповіла, що збирається робити з миколаївськими собаками

Луцька підприємиця, колишня очільниця КП "Ласка" Дана Новарчук розповіла, що збирається робити із собаками, яких їде відловлювати і стерилізувати у Миколаєві. Навколо тендеру на відлов миколаївських собак в Луцьку розгорівся скандал. Місцеві зоозахисники вже не вперше звинувачують підприємицю у тому, що відловлених і простерилізованих тварин вона привозить у наше місто. Сама Новарчук це заперечує. Каже, усіх тварин випускає виключно в тому місті, де їх забрала. 

Про це та загалом про свою діяльність жінка розповіла у коментарі ІА "Конкурент"

За її словами, інформація про те, що вона звозить собак до Луцька  наклеп. 

"Ми не привеземо собак з Миколаєва до Луцька. Ми їх тільки повинні забрати з території заводу "НАРП". А волонтери, які нас запросили в місто Миколаїв, будуть прилаштовувати тварин там. В нас є окремо виграний тендер з заводом. Але крім цього у нас є договори співпраці з різними громадськими організаціями в різних областях. Тому цей крик і гамір про те, що десь із якоїсь області везуть до нас тварин - нісенітниці, тому що наше завдання - співпраця з активними волонтерами, які допомагають тваринам", – розповіла Дана Новарчук. 

Дана Новарчук розповіла, що збирається робити з миколаївськими собаками

Перед візитом до Миколаєва луцька підприємиця та лікарі, які з нею працюють, ще кілька днів стерилізуватимуть собак у сусідньому містечку. Там на них вже чекають волонтери. Називати волонтерів, з якими вона буде співпрацювати, жінка відмовилася. Каже, у них немає громадської організації - це просто дівчата Наталія і Марина, і розголошення їх імен, і навіть населеного пункту, нібито, створює для них небезпеку. 

"Як тільки ми оголошуємо місто, починається атака оцих неадекватних людей, які починають слати волонтерам у тих містах листи з погрозами. Як тільки ми повернемося, будуть виставлені фотографії і звіт про нашу роботу. Я не хочу наражати на небезпеку життя і здоров'я цих людей, які безпосередньо допомагають нам. Бо потім люди пишуть їхнім сім'ям, знаходять у фейсбуці їхніх родичів, починають їх обзивати, ображати. Це настільки доходить до маразму, що ми мусимо, як "таємні агенти", свою роботу виставляти в кінці року, або не називати навіть їхні імена. Бо як тільки я називаю імена, людей атакують, обзивають, проклинають. Це ненормально",–- нарікає підприємиця. 

Собак із миколаївського заводу "НЕРП" також мають прилаштувати волонтери. Їх стерилізуватимуть і забиратимуть із території поступово, адже договір із заводом підписаний до кінця року. 

Дана Новарчук розповіла, що збирається робити з миколаївськими собаками

Дана Новарчук заперечує і те, що тварин вона та її підлеглі забирають в одному місті і випускають в іншому. 

"Собак на вулиці випускають по договору. 90% наших договорів - це тварини, яких ми стерилізуємо, і які повертаються назад у свої міста. Тварин транспортують тільки в пункт стерилізації", – каже вона. 

Договори без повернення, як от миколаївський, переконує Дана, – рідкісний виняток. Про це просять волонтери, коли знають, що тварин хочуть потруїти чи якось їм нашкодити.Тоді треба шукати, де собак прилаштувати. 

"В кожному місті у авто з нами сідає представник влади і волонтер. І так само зустрічають тварин після стерилізації представник влади і волонтер. Всі слова про те, що тварини десь можуть випуститися не там - це абсурд, тому що волонтери їх зустрічають. А якщо є договір, що тварин не повертають, волонтери беруть участь у їх прилаштуванні", – підсумовує Дана. 

Вона додає, що до кінця року у Луцьку може з'явитися міні-притулок і стерилізаційний центр з умовами, "як у європейських країнах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
09:14
20 квітня 2024