Поділитись:

Зоозахисники б'ють на сполох: скандальна Дана Новарчук везе до Луцька ще пів сотні псів

Понеділок, 05 квітня 2021, 10:13
Зоозахисники б'ють на сполох: скандальна Дана Новарчук везе до Луцька ще пів сотні псів

Луцькі зоозахисники стурбовані: до міста знову привезуть безпритульних собак аж із Миколаєва. Їх на півдні України відловить скандально відома колишня очільниця "Ласки" Дана Новарчук та привезе до нашого міста нібито на стерилізацію. 

Про це у фейсбуці написала користувачка Ірина Ільчук, посилаючись на тендер на сайті ProZorro. За умовами тендеру, тварин повинні відловити на державному підприємстві "НАРП" у Миколаєві. Ідеться про 50 собак, більшість з яких вже є стерилізованими. Далі виконавиця договору зобов'язується прилаштувати відловлених тварин "на території виконавця", тобто у Луцьку. 

Зоозахисники б'ють на сполох: скандальна Дана Новарчук везе до Луцька ще пів сотні псівЗоозахисники б'ють на сполох: скандальна Дана Новарчук везе до Луцька ще пів сотні псівЗоозахисники б'ють на сполох: скандальна Дана Новарчук везе до Луцька ще пів сотні псів

Зоозахисники міста нарікають: в результаті всі відловлені підприємицею собаки опиняються на околицях Луцька. Вони збираються в агресивні зграї і нападають на людей. 

"Подібна діяльність несе пряму загрозу кожному жителю міста у вигляді неконтрольованих зграй собак, що, опинившись в чужому місті, будуть дезорієнтованими та агресивними, та у потенційному спалаху сказу й інших хвороб, які можуть приїхати разом з цими тваринами! Сотні тисяч лучан та нещасні тварини стали заручниками діяльності однієї людини!" – емоційно пише Ірина Ільчук. 

У коментарях під дописом міський голова Ігор Поліщук написав, що вже звернувся до мера Миколаєва з проханням розірвати договір. Ми звернулися за коментарем до Дани Новарчук, однак номер, за яким ми раніше спілкувалися, зараз недоступний. 

До слова, луцький міський голова закликав усіх міських голів та голів громад припинити співпрацю з ГО "Порятунок чотирилапих" і Даною Новарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів