Поділитись:

Затриманого в Луцьку агента білоруського КДБ звільнили від відповідальності

Четвер, 01 квітня 2021, 09:24
Затриманого в Луцьку агента білоруського КДБ звільнили від відповідальності

фото ілюстративне 

Затриманого в Луцьку імовірного білоруського шмигуна звільнили від кримінальної відповідальності. 

Про це повідомляє Радіо Свобода. 

Громадянин Білорусі працював заступником директора компанії "МК Гранд Плюс", зареєстрованої в українському місті Дніпрі. Згідно з реєстром Міністерства юстиції України, компанію очолює Юрій Духовенко, а засновником є Анатолій Сидарапулов. Ім’я затриманого заступника директора журналістам дізнатися не вдалося. 

Згідно з матеріалами кримінальної справи, у липні 2019 року громадянин Білорусі погодився співпрацювати з працівником управління Комітету державної безпеки Білорусі в Брестській області. Зі слів затриманого, він зобов'язався створити "розвідувальну мережу" для збору та передачі інформації, яка є державною таємницею в Україні.

У січні 2020 року затриманий намагався, своєю чергою, завербувати офіцера Луцького прикордонного загону, який має інформацію, що цікавить білоруський КДБ.

Передусім білоруського "вербувальника" цікавила інформація про правоохоронців та Державну прикордонну службу України, а також організацію цих служб, використання спеціальної техніки для затримання порушників кордону та боєздатність підрозділів. Співробітник Луцького прикордонного загону повинен був передати цю інформацію представнику КДБ Білорусі в Брестській області під час особистих зустрічей на білоруській території у заздалегідь узгоджених місцях.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, громадянин Білорусі добровільно припинив "протиправну діяльність" та повідомив про своє вербування до Служби безпеки України до того, як його запідозрили у злочині. Усі матеріали він передав співробітникам СБУ. Враховуючи всі ці обставини, суд звільнив громадянина Білорусі від кримінальної відповідальності та повернув йому мобільні телефони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024