Поділитись:

На кордоні спіймали шпигуна, який "зливав" Росії дані про луцький аеродром (відео)

Понеділок, 23 березня 2020, 11:00
На кордоні спіймали шпигуна, який «зливав» Росії дані про луцький аеродром (відео)

Контррозвідка спіймала на кордоні російського агента, який "зливав" інформацію про луцький аеродром. 

Про це повідомили в сюжеті ТСН. 

На замовлення російської розвідки чоловік вивозив ціле портфоліо. Світлини ключового оборонного об'єкту на заході України – Луцького військового аеродрому. 

Від 2004-го цей аеродром стояв занедбаний. Але війна повернула сюди бойові літаки. Спочатку бомбардувальники Су-24, потім винищувачі МіГ-29. Базу віддали авіабригаді, яку вивели з окупованого Криму.

"Сукупність даних, які збирав наш фігурант, яка б потрапила до іноземної сторони, могла б бути використана іноземною стороною для проведення терористичного акту на території цього режимного об'єкту", – пояснює речниця управління СБУ на Волині Іванна Поліщук. 

Затриманий – колишній льотчик. Служив на авіабазі до 2004 року. Був тут одним з найкращих штурманів-бомбардувальників. Проте, виявляється, ненавидів країну, якій давав присягу.

"Це хохли ... ти ж просто росіянин, такий же, як я. Ми мислимо по-іншому, а хохли ... їм коли ж*пу припече, тоді думають", – каже Синельников у перехоплених телефонних розмовах.

У поле зору контррозвідки Синельников потрапив від самого початку війни. Колишній штурман створив цілу мережу інформаторів. Майже не ховаючись, вербував собі агентів серед авіаторів.

Але деяких своїх інформаторів Синельников використовував, як то кажуть, “втемну”: вони стверджують – й гадки не мали, що працюють на Росію. Один з них – луцький авіалюбитель Ілля Сметанін. Чоловік каже, що прямих питань Синельников не ставив, натомість уточнював скільки бортів літає тощо.

Агент сподівається – так чи інакше, куратори його витягнуть з буцегарні. Наприклад, обміняють на українських військовополонених. 

"До Росії – ні, а в "ЛНР" поїхав би, у мене ж там батьки… Це треба обговорити з родиною. Якщо в "ЛНР", то так. У Росії нема чого робити", – коментує Синельников можливий обмін.

Контррозвідники переконані: арешт цього агента не скасовує планів противника щодо критично важливої авіабази. Єдине, що залишається військовим льотчикам – позбутися вразливих місць, про які вже стало відомо російській розвідці. І не дати більше ворожим очам проникнути на стратегічний об'єкт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024