Поділитись:

Mortal Kombat: як «Любарт» захистив своє чемпіонство (репортаж)

Вівторок, 30 березня 2021, 19:40

5:7 після першого матчу, хвороба головного тренера Назара Бугайчука, зламаний ніс основного гравця Владислава Сизика та відсутність важливих Євгена Заїченка й Богдана Мізюка аж ніяк не додавали фанатам сподівань, що «князі» зможуть переломити хід серії. Надто сильним видавався МФК «Хорів». 

Команда, наповнена майстрами з Прикарпаття, на друге протистояння повернула у склад раніше дискваліфікованого Назарія Даніва та 100% була готова порадувати Віктора Ревка таким бажаним титулом. Проте обезкровлений «Любарт» здаватися не планував. Особливо, зважаючи на повернення у стартову п’ятірку досвідченого Андрія Чуднова

З перших секунд князівська артилерія пішла в наступ. Лицарі увімкнули шалений пресинг, Влад Козачок відібрав круглястого у Даніва і миттєво підключив Сергія Степанюка, який елегантно змістився та випустив «боєголовку». Неймовірно, але цю «ракету» Микола Плетеницький перевів за бокову лінію. В наступному ж епізоді десятий номер «Любарта» увів «Select» в гру, Чуднов п’ятою далі скинув на Піддубного, який підключився на периметрі та повинен був забивати. Але знову Плетеницький продемонстрував якусь потойбічну реакцію.

«Це були чисті голи, чисті голи», – дивувався удачі голкіпера широко відомий у вузьких колах Сергій Магера. Подібні спічі та коментарі футзального експерта лунатимуть упродовж всього матчу. 

Далі на паркеті почав правити хаос. Не будемо обговорювати роботу арбітрів, але орієнтовно за хвилину «Любарту» виписали чотири фоли. Звісно, в таких умовах шосте порушення не забарилося, а отже МФК «Хорів» отримав право виконати десятиметрове пенальті, яке реалізував кращий бомбардир Суперліги Ігор Кушецький

Ситуація виглядала геть поганою, але «лицарі», якими прямо на паркеті диригував Сергій Піддубний, продовжили набирати обертів та поступово розбирали захист суперника. На сьомій хвилині вони заробили небезпечний штрафний. До м’яча підійшов Козачок, який любить та вміє «зарядити». Гарненько розбігшись, він не вдарив, а відпасував Чуднову, який, перебуваючи у штрафній, в стилі Ернана Креспо, всунув свою ногу поміж чужих та зрівняв рахунок. 

Щоправда ненадовго, оскільки черговий свисток арбітра сповістив про ще одне дабл-пенальті у ворота лучан. Не знаю якого саме больового прийому від Василя Семенюка злякався Кушецький, але цього разу він пробив вище, залишивши ворота майстра спорту з дзюдо «сухими». 

«Хрестоносці» продовжили перманентно насідати на суперника і поступово довели їхню кількість фолів до критичної точки. Як наслідок – Андрій Чуднов вивів господарів вперед, реалізувавши десятиметровий удар.

«Яка грамотна була заміна. Він дав хвилину перепочити, вони збили темп, повернулися і відразу забили, –  завівся після побаченого Магера . – Ці хвилини, цей драйв – незабутні для людей». 

Заперечити слова Сергія аж ніяк неможливо. Трибуни цього вечора просто шаленіли від напруги та вибухали від побаченого. Черговий фонтан емоцій увімкнувся за дві секунди до кінця першого тайму. Денис Лавренчук шикарно навісив вперед, а доволі легкий і зовсім не кремезний Володимир Баденчук виграв верхову боротьбу в голкіпера та захисників, засвітивши на табло 3:1. 

У другому таймі малюнок протистояння залишився незмінним. «Любарт» активно йшов вперед, «Хорів» успішно захищався та за можливості відповідав. Якщо в минулі вихідні боротьба була абсолютно рівною, то цього вечора «лицарі» мали суттєву перевагу. Хоча я певен, що затяті прихильники синьо-білих (чи просто люди, які не люблять «Любарт») зі мною не погодяться. 

Проте вони аж ніяк не зможуть заперечити, що 44-річний Сергій Піддубний своїми швидкісними даними дасть фору більшості молодих чоловіків. На 17-й хвилині Лавренчук вкинув круглястого на правий фланг, туди миттєво рванув 99-й «князів» та одним дотиком завдав удар у дальній кут, з яким не впорався Плетеницький. Підопічні Віктора Ревка, які розпочинали гру серйозними фаворитами та мали «фору» в два голи, тепер опинилися у позиції наздоганяючого.  Традиційно, це призвело до появи на полі п’ятого польового гравця. І таке рішення дало свої плоди, але для «Любарта». Обірвавши одну з атак, Денис Лавренчук переправив м’яча ударом з рук (що в футзалі не заборонено) прямісінько у сітку суперників. 

Майже одразу хорівчани, більш вдало використавши позиційну перевагу, один гол відквитали. Результативно пробив Назарій Данів. До кінця матчу залишалося ще майже шість хвилин та один влучний «постріл», аби перевести фінал у серію пенальті. Коли здавалося, що «Хорів» вже не зможе цього зробити, все той Данів зі штрафного вгатив «Select» у «дев'ятку». «Князям» не вистачило 21 секунди, щоб захистити своє чемпіонство. Тому остаточну долю титулу довелося вирішуватися в лотереї. 

Обидва колективи на 100% виконали перші три удари. У «Хоріва» забили: Близнюк, Кушецький та Паньків. У «Любарта» - Чуднов, Степанюк, Вишневський. 
Четвертий шестриметровий від синьо-білих пішов виконувати один із героїв матчу Данів. Проте цього разу Назарія спіткала невдача, оскільки після його удару, круглястий полетів далеко у «вирій». Натомість Дмитро Романюк завершив свій постріл емоційним святкуванням важкої перемоги. 

 

10:10 за сумою двох матчів та визначення тріумфатора аж в серії пенальті – фінал, про який ми могли тільки мріяти. Тепер він позаду і на «Любарт» чекає 1/8 Другої ліги Чемпіонату України. На цьому етапі «князі» зіграють проти команди з Костополя, яка тріумфувала на теренах Рівненської області. 

Перший матч відбудеться у Луцьку в неділю, 4 квітня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів