Поділитись:

Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»

Неділя, 07 лютого 2021, 19:43

Футзальний клуб «Любарт» продовжує змітати усіх на своєму шляху до другого підряд абсолютного тріумфу у чемпіонаті Волині. Напередодні «князі» за тур до завершення гарантували собі «золото» регулярки сезону 20-21. Це сталося у матчі з найбільш титулованою командою області  хорівською «Надією».

Підопічні Віктора Ревка підійшли до протистояння після впевненої перемоги над «Динамо» та звісно ж прагнули здолати «лицарів». Лише так вони могли завадити любартівцям безповоротно захопити верхівку турнірної таблиці та зберегти для себе шанс на першість.

Звісно ж у команди Дмитра Пасічника бажання було діаметрально протилежним. Як тільки пролунав стартовий свисток, вони почали втілювати його у реальність. Одна з перших напрацьованих комбінацій завершилася фірмовим дальнім ударом Владислава Сизика, який Ігор Пунда перевів на кутовий.

Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»

«Князі» продовжили «встановлювати сітки» і ледь не з наступної спроби Сизик майстерним пострілом відкрив рахунок у матчі.  Майже одразу Сергій Піддубний кинувся закріплювати перевагу, обіграв захисника, але на фінішному етапі наткнувся на воротаря.

Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»

Не біда. Що не вдалося досвідченому гравцю, зробили його молодші колеги. Сизик настільки потужно «зарядив» з відстані, що хоча «селект» і летів прямо по центру, Пунда не зміг його зафіксувати та відбив перед собою. Миттєво цим скористався Сергій Степанюк, який головою «додав» круглястого у сітку.

Лицарі не зупинилися, а навпаки – продовжили тиснути. І не даремно. Їхні старання доволі швидко трансформувалися у третій гол. Щоправда цього разу взяття у свій пасив записав гравець «зелених» Віктор Чудля. Проте якби не він, то передачу Євгена Заїченка замкнув би новачок лицарів – досвідчений Андрій Чуднов.

Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»

Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»

У відповідь хорівчани, як це завжди буває, пішли в наступ з п’ятьма польовими. Але цього разу їхня «козирна» тактика не спрацювала і продавити «князів» позиційною перевагою не вдалося. Разом із цим «лицарі» змусили суперника помилитися, а ковельчанин Дмитро Романюк вчетверте розстріляв ворота «Надії».

Щоб інтрига не згасла, Віктор Чудля за півтори хвилини до завершення першого тайму заробив пенальті та самотужки реалізував 6-метровий удар. На перерву команди пішли за рахунку 4:1.

Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»

Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»

У другому таймі активне використання п’ятого польового почало приносити «Надії» дуже бажану перевагу. На 21-й хвилині Віталій Патуляк гарно відкрився на вкидання від Ігоря Пунди, виборов м’яч у «лицарів» та пропихнув його сітку, тим самим повернувши своєму колективу шанс на перемогу.

«Зелені» певний час продовжували контролювати події на паркеті, але «князі» доволі впевнено оборонялися та чекали на помилку, щоб відібрати «селект» та покарати хорівчан. Підловити вдалося на 27 хвилині гри. Піддубний обікрав Чудлю в центрі поля та елегантно «закинув» круглястого у сітку зі своєї половини. Одразу прилетів і шостий гол. Денис Лавренчук, наче легендарний Ван дер Сар, вкинув м’яча аж до чужих воріт, куди саме забігав Андрій Чуднов. Його тезка Паршиков намагався цю передачу перехопити, але у підсумку зрізав «селекта» у свою рамку, засвітивши на табло фінальні 2:6.

Золота перемога «Любарта»: як «князі» здолали «Надію»

Таким чином, за тур до завершення «Любарт» стає переможцем Регулярного чемпіонату Волинської області з футзалу. Це перший саме такий трофей для команди Дмитра Пасічника. Наступного тижня, в останньому матчі (перед плей-офф) вони зіграють на виїзді проти нововолинського «ТТІ». Проте для «лицарів» жодної турнірної цінності ця зустріч уже не матиме. Натомість їхній суперник буде максимально вмотивованим, оскільки продовжує активну боротьбу за медалі.

Детальне турнірне положення команд дивіться на сайті АМФВ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів