Поділитись:

"Любарт" спіймав "Кураж": яким було луцьке футзальне дербі (репортаж)

Понеділок, 07 грудня 2020, 19:00

Друзі, відсьогодні моя авторська колонка регулярно наповнюватиметься оглядами футзальних матчів, які відбуваються на теренах Волині. Найбільше уваги приділятиму іграм за участю ФК "Любарт", проте й інших команд у цьому блозі буде багато. Розпочнемо з луцького дербі...

***

Я спостерігав за футзальним матчем між “Новатором» та “Kroshu Lutsk”, коли до мене зателефонував Дмитро Пасічник

Президент ФК «Любарт» запитав, чи не хочу я переглянути вечірню гру його команди проти луцького «Куражу». 

«Можливо напишеш огляд?», – запитав він. 

«Чому б і ні», – подумав я й одразу зрозумів, що виникла невеличка проблема. Мій вечір був зайнятим і навіть найкращий футзал у світі не міг цього змінити. 

Але Дмитро не здався. 

«То подивись завтра запис трансляції», – сказав Пасічник і я вирішив, що це й справді непогана ідея.

Проте вона таки виявилася не ідеальною. Безпосередня відсутність на матчі вартувала мені двох голів, проте повернімося  до цього згодом. 

«Любарт» – унікальна команда. За два роки вони виросли від хлопців, яким «великі дядьки» регулярно давали «по дупі», до абсолютних чемпіонів Волині, які побили на паркеті усіх обласних грандів. 

Про те, що лицарі налаштовані максимально серйозно, говорить й їхній потужний старт сезону. Вони не помітили жодного опору та ліквідували грізний Луцьксантехмонтаж з рахунком 7:0.

Тепер ж, після кількатижневого футзального «голодування», команда Назара Бугайчука зіштовхнулася з Куражем, який у першому турі поступився луцькому «Динамо». Разом із цим очне протистояння луцьких команд у минулорічній регулярці завершилося розгромною перемогою «князів» 6:0.

Матч розпочався з голів, яких я не побачив. Через технічні проблеми, трансляція розпочалася із запізненням. Як повідомив коментатор Сергій Голоскоков, на другій хвилині рахунок відкрив гравець «Любарта» Владислав Сизик. Відновив паритет Богдан Гладун

В подальший період першого тайму події розгорталися переважно на половині номінальних господарів поля. «Любартівці», граючи у максимально позиційний футзал, раз у раз у виходили на ударну позицію. Проте масовий захист суперника не дозволяв їхнім пострілам створювати реальну загрозу воротарю. 

Своєю чергою гравці «Куражу» намагалися відбиватися поодинокими контратаками. Більшість із них завершувалися нічим, проте на 13-й хвилині голкіперу «лицарів» двічі довелося парирувати удари опопентів. 

Після певної гостроти біля власних воріт, «Любарт» знову заволодів м’ячем та перейшов до позиційної атаки, яка спершу відзначилася небезпечним пострілом низом від Володимира Баденчука, а через декілька секунд завершилася голом Євгена Заїченка

Друга половина розпочалася з тотального тиску князівської команди. «Лицарі» впевнено тримали м’яч у своїх ногах та декілька разів небезпечно пробили по воротах суперника. Натомість «Кураж» продовжив грати у захисній манері, поодиноко «вистрибуючи» у швидкі відриви. В якийсь момент номінальні господарі, зважаючи на свою назву, таки спіймали кураж і спочатку на хвилину затисли «хрестоносців» біля воріт, а потім взагалі зрівняли рахунок. Захисник «куражівців» знайшов навісом Юрія Фібіча, який, перебуваючи під опікою двох суперників, зміг розвернутися та ефектно пробити у дальній кут. 

Відчувши «аромат» втрачених очок, футзалісти «Любарта» знову перейшли до тотального контролю, пропустивши черговий стрімкий відрив опонента. Богдан Гладун  обіграв голкіпера і вже, певно, бачив м’яч у воротах… Проте своє слово сказав захисник «князів», заблокувавши удар. 

Незважаючи на пропущені випади від суперників, лицарі не забули, що втрачають очки й продовжили натиск, що принесло свій результат. На 27-й хвилині любартівці «катнули» швидку комібанцію, яка завершилася елегантним замиканням Владислава Сизика. Молодий талант оформив дубль та приніс мінімальну перемогу своїй команді.

У підсумку «Любарт» закріпився на першій сходинці регулярного чемпіонату Суперліги Волинської області з футзалу. У «хрестоносців» 6 очок, 10 забитих та 2 пропущених м’ячі.

Детально турнірний стан усіх дивізонів Чемпіонату Волині з футзалу можна дізнатися на сайті АМФВ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів