Поділитись:

Як Любарт «розібрав» ковельський Вокар (репортаж)

Неділя, 31 січня 2021, 19:50

Луцьк лише починало замітати снігом, коли я приїхав на центральний матч сьомого туру Суперліги між «Любартом» та «Вокаром». Клятий локдаун нарешті завершився, а разом із ним – і пауза в регулярному чемпіонаті Волині. Футзал повернувся і настав час добряче попрацювати.

Про суботнє протистояння я почав думати ще у середу. Можливо, трохи зарано, проте мене хвилював один дивний момент. Ковель щоразу програвав, коли мене не було. Коли ж я з’являвся – вокарівці неодмінно тріумфували. 

Минулий тур виключенням не став. Хлопці поступалися луцькому «Динамо» 1:2, але зрівняли одразу, після моєї появи, в подальшому забравши перемогу з рахунком 5:3. 
Своєю чергою «князі» у домінуючій манері розібралися з «Теремно-Хліб», одноосібно окупувавши верхівку турнірної таблиці перед початком канікул. 

До матчу з «Любартом» у склад ковельчан повернувся досвідчений голкіпер Дмитро Дувакін, якого уже давненько не було видно у воротах футзальної ліги. Щоправда, не приїхав до Луцька один із ключових гравців команди Романа Бірука – Віталій Ільїн. 

Несподівано підсилилася і «князівська» артилерія. У міжсезоння до хрестоносців доєдналися досвідчений гравець Екстра-ліги Андрій Чуднов із Харкова та молодий волинянин Богдан Мізюк, який до цього виступав за «Респект». 

Як Любарт «розібрав» ковельський Вокар (репортаж)

Новачки у стартовому складі не вийшли, а ми побачили традиційну п’ятірку лицарів з: Дениса Лавренчука, Сергія Піддубного, Владислава Козачка, Владислава Сизика та Сергій Степанюка. 

Дуже швидко глядачі (які мали змогу спостерігати онлайн) стали свідками першого голу. Як часто буває, прилетіло суперникам «хрестоносців» з лівого флангу від Сизика. Молодий талант не залишив шансів Дувакіну –  «прорізав» правий кут його воріт та побіг обійматися зі своєю бабусею. 

Як Любарт «розібрав» ковельський Вокар (репортаж)

Після забитого голу, «Любарт» встановив контроль на майданчику та фактично нічого не дозволяв ковельчанам в атаці. Разом із цим «князі» активно насідали на їхні ворота. Двічі потужно бив Сизик. У першому моменті «знаряд» заблокував голкіпер, а в другому – у гру героїчно вступила поперечка, взявши на себе «ударище» з льоту від Владислава. 

Як Любарт «розібрав» ковельський Вокар (репортаж)

Як Любарт «розібрав» ковельський Вокар (репортаж)

«Вокар» вирвався із «тісних обіймів» лучан ближче до завершення першої половини. Титуловані гравці віднайшли свій ритм та почали загострювати біля воріт господарів. Два небезпечних стандарти 100% напружили сідниці вболівальників «хрестоносців». В одному епізоді Портянко віддав чудовий пас на Романа Кузьмича, який, щоправда, свою нагоду не реалізував. В іншому – Олександр вже бив сам. І зробив він це ідеально. От лише Лавренчук цей постріл парирував, ледь не на шпагаті, витягнувши «Select» ногою з кута воріт.

Як Любарт «розібрав» ковельський Вокар (репортаж)

Як Любарт «розібрав» ковельський Вокар (репортаж)

Другий тайм «лицарі» розпочали, увімкнувши лютий пресинг. І що тут сказати,  своїми діями вони влучили точно в ціль. На 17-й хвилині Сизик та Козачок заволоділи м’ячем в карному майданчику «Вокара» і останній проштовхнув «сферу» під Дувакіним у сітку. 

Звісно, Ковель намагався відігратися і мав непогані моменти для цього. Проте гравці з міста залізничків у цьому сезоні забивають доволі складно, навіть, коли цілковито володіють ініціативою. Цього ж разу контроль був за їхніми опонентами. 

Як Любарт «розібрав» ковельський Вокар (репортаж)

Тому не дивно, що третій гол у матчі забив Сизик. У швидкому відриві 77-й номер опинився на ударній позиції і орієнтовно з семи метрів «поклав» круглого під поперечку. 
Встановив крапку у матчі Владислав Козачок. Капітан «хрестоносців» відзначився на останній хвилині. 

Таким чином, після семи ігор ФК «Любарт» має 21 очко. «Надія», яка обіймає другу сходинку, відстає від них на шість залікових пунктів. До слова, команди зустрінуться між собою в одному з останніх турів.  «Вокар» після програшу опустився на п’яте місце. 

Усі результати туру та турнірне положення дивіться на сайті АМФВ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів