Газові чи електричні: які варильні поверхні Electrolux вибрати*
Сьогодні споживачеві пропонуються два кардинально різні типи варильної поверхні – газові й електричні. У кожного є свої переваги й недоліки, на які треба обов'язково зважати під час вибору плити.
Завдяки експертам компанії Electrolux дізнаймося, чим відрізняються ці варильні поверхні та яким технологіям надати перевагу. Вивчайте разом із нами всі тонкощі й купуйте найкращий варіант.
Плюси газових варильних панелей
Почнемо зі звичних для більшості господарів газових поверхонь. Їхня головна перевага – простота й надійність. Тут немає складних електричних систем і нагрівальних елементів у конструкції. Тепло виробляється шляхом згоряння природного газу в пальниках, тобто завдяки вогню.
Дехто вважає цю технологію застарілою та неактуальною, проте інженери шведського бренду спромоглися довести протилежне. Наприклад, варильні поверхні Electrolux лінійки Slim пропонують:
- швидкісні конфорки з поліпшеним розподілом полум'я на дно посуду. Оригінальна конструкція знижує час готування й зменшує витрати газу на 20 %;
- чавунні утримувачі для надійної фіксації каструлі чи сковорідки;
- склокерамічну поверхню: практично її так само легко очистити, як і аналогічну електричну панель;
- точне регулювання полум'я.
Сучасні газові варильні поверхні Electrolux характеризуються високою безпекою: у разі погасання полум'я перекривається подавання газу. Це дуже корисна функція, особливо для людей похилого віку.
Проте є і великий мінус: через горіння в кухні знижується рівень кисню, тому треба обов’язково прочиняти вікно, щоб запустити свіже повітря, або вмикати витяжку, щоб видаляти відпрацьоване. До того ж при спалюванні газу на стінах та меблях утворюється кіптява.
Електричні варильні поверхні Electrolux: безліч переваг
Цей варіант позбавлений майже всіх недоліків газових плит. Сучасна електрична поверхня є стильною склокерамічною панеллю, під якою приховані всі робочі елементи техніки.
Такий формат приваблює господарів своїм виглядом і значно полегшує догляд за приладом. Досить прибрати рештки їжі, що впали під час готування, і протерти патьоки чи жирні плями серветкою, аби навести бездоганну чистоту. З газовими конфорками все трохи складніше.
Вибираючи електричну поверхню Electrolux, важливо пам'ятати, що на сайті компанії представлені два типи техніки:
-
з прямим нагрівом посуду через склокерамічну поверхню. Це традиційний варіант електроплити з ККД 40–60 % і великим навантаженням на мережу;
-
індукційні варильні панелі, які пропонують сучасний, ефективний і зручний спосіб приготування їжі. Технологія передбачає розігрів дна посуду шляхом магнітної індукції металу, що підвищує ККД пристрою до 90–92 %. При цьому зменшується час закипання води й прискорюється готування.
Електрична варильна поверхня стане чудовим рішенням для тих, у кого немає газопроводу.
Якщо ж ви готові вкластися в технології, вибирайте індукцію. Вона хоч і коштує дорожче, проте дасть змогу заощаджувати електроенергію щодня.
А добрим бюджетним варіантом без зайвого навантаження на слабку будинкову електромережу стане газова плита.
Що у Луцьку робить MONATIK на кріслі колісному (фото)
Тесляр знайшов у стіні записку 1975 року та вистежив жінку, яка її залишила (фото)
Страсна п'ятниця: що категорично сьогодні не можна робити
«М'ясний хутір» бізнесмена Дмитрука з Луцька можуть продати за 14 млн євро
У Луцьку помітили Монатіка (фото)