Поділитись:

Газові чи електричні: які варильні поверхні Electrolux вибрати*

П'ятниця, 26 березня 2021, 22:09
Газові чи електричні: які варильні поверхні Electrolux вибрати*

Сьогодні споживачеві пропонуються два кардинально різні типи варильної поверхні – газові й електричні. У кожного є свої переваги й недоліки, на які треба обов'язково зважати під час вибору плити.

Завдяки експертам компанії Electrolux дізнаймося, чим відрізняються ці варильні поверхні та яким технологіям надати перевагу. Вивчайте разом із нами всі тонкощі й купуйте найкращий варіант.

Плюси газових варильних панелей

Газові чи електричні: які варильні поверхні Electrolux вибрати*

Почнемо зі звичних для більшості господарів газових поверхонь. Їхня головна перевага – простота й надійність. Тут немає складних електричних систем і нагрівальних елементів у конструкції. Тепло виробляється шляхом згоряння природного газу в пальниках, тобто завдяки вогню.

Дехто вважає цю технологію застарілою та неактуальною, проте інженери шведського бренду спромоглися довести протилежне. Наприклад, варильні поверхні Electrolux лінійки Slim пропонують:

  • швидкісні конфорки з поліпшеним розподілом полум'я на дно посуду. Оригінальна конструкція знижує час готування й зменшує витрати газу на 20 %;
  • чавунні утримувачі для надійної фіксації каструлі чи сковорідки;
  • склокерамічну поверхню: практично її так само легко очистити, як і аналогічну електричну панель;
  • точне регулювання полум'я.

Сучасні газові варильні поверхні Electrolux характеризуються високою безпекою: у разі погасання полум'я перекривається подавання газу. Це дуже корисна функція, особливо для людей похилого віку.

Проте є і великий мінус: через горіння в кухні знижується рівень кисню, тому треба обов’язково прочиняти вікно, щоб запустити свіже повітря, або вмикати витяжку, щоб видаляти відпрацьоване. До того ж при спалюванні газу на стінах та меблях утворюється кіптява.

Електричні варильні поверхні Electrolux: безліч переваг

Газові чи електричні: які варильні поверхні Electrolux вибрати*

Цей варіант позбавлений майже всіх недоліків газових плит. Сучасна електрична поверхня є стильною склокерамічною панеллю, під якою приховані всі робочі елементи техніки. 

Такий формат приваблює господарів своїм виглядом і значно полегшує догляд за приладом. Досить прибрати рештки їжі, що впали під час готування, і протерти патьоки чи жирні плями серветкою, аби навести бездоганну чистоту. З газовими конфорками все трохи складніше.

Вибираючи електричну поверхню Electrolux, важливо пам'ятати, що на сайті компанії представлені два типи техніки:

  • з прямим нагрівом посуду через склокерамічну поверхню. Це традиційний варіант електроплити з ККД 40–60 % і великим навантаженням на мережу;

  • індукційні варильні панелі, які пропонують сучасний, ефективний і зручний спосіб приготування їжі. Технологія передбачає розігрів дна посуду шляхом магнітної індукції металу, що підвищує ККД пристрою до 90–92 %. При цьому зменшується час закипання води й прискорюється готування.

Електрична варильна поверхня стане чудовим рішенням для тих, у кого немає газопроводу. 

Якщо ж ви готові вкластися в технології, вибирайте індукцію. Вона хоч і коштує дорожче, проте дасть змогу заощаджувати електроенергію щодня. 

А добрим бюджетним варіантом без зайвого навантаження на слабку будинкову електромережу стане газова плита.

Надрукувати
мітки:
коментарів