Поділитись:

Купівля варильної поверхні у Чорну п’ятницю: розбираємось у різновидах*

Четвер, 17 листопада 2022, 09:15
Купівля варильної поверхні у Чорну п’ятницю: розбираємось у різновидах*

Чорна п'ятниця цього року відбудеться з 21 по 28 листопада, тож любителі шопінгу зможуть скористатись значними знижками на популярні категорії товарів. Однією з них є варильні поверхні, які все частіше замінюють стандартні плити з духовою шафою. Вони компактні, їх легко розмістити на кухні та поєднати з іншими меблями. Розглянемо види та переваги різних варильних поверхонь.

Газові плити: універсальність та невелика вартість

Такі панелі мають великий попит на домашніх та професійних кухнях. Є стандартні моделі з чотирма конфорками, але існують варіанти з трьома, п’ятьма і навіть більше. Зустрічаються плити з WOG-конфоркою – з подвійним контуром полум’я. Переваги газових панелей:

  • швидке регулювання температури та нагріву;
  • універсальність (підходить до всіх типів посуду);
  • бюджетність.

Серед недоліків слід відзначити складність чищення та необхідність у газопостачанні, яке відсутнє в деяких населених пунктах.

Електричні панелі: простота й комфорт

Більшість сучасних моделей мають сенсорне управління. Є багато функцій для регулювання, безпеки. Ідеально рівна поверхня спрощує догляд. Таку варильну поверхню просто встановлювати, на відміну від газової. Ще один плюс – стильний дизайн, який пасує різним стилям. Перш ніж вибрати такий варіант, враховуйте, що плита менш чутлива до регулювання температури. Треба почекати, поки поверхня нагріється. Також після виключення вона ще деякий час залишатиметься гарячою.

Купівля варильної поверхні у Чорну п’ятницю: розбираємось у різновидах*

Індукційні панелі – для любителів нових технологій

Фішка такого приладу в тому, що він нагріває лише посуд, а не поверхню. Один з вагомих плюсів – безпечність для дітей та домашніх тварин. Температура підвищується моментально, не треба чекати. Точність регулювання – на високому рівні. Робочу поверхню просто підтримувати чистою, бо вона рівна.

Враховуйте, що індукційна плита вимагає стабільного та сильного струму (25–40 А). Проводка, розетки повинні бути справними та витримувати навантаження. Хоча в середньому такі прилади споживають стільки ж електроенергії, як і звичайні електричні, їжа на них готується швидше, тому в довгостроковій перспективі вони економічніші та найбільш енергоефективні. Недолік – необхідність спеціального посуду. Можливо, набір сковорідок та каструль доведеться змінити. Також індукційні поверхні немало коштують.

Купівля варильної поверхні у Чорну п’ятницю: розбираємось у різновидах*

Що вибрати

Орієнтуйтесь на звички у приготуванні страв та переваги пристроїв. Якщо будинок підведений до газопостачання або є можливість використання балонів, доцільною буде газова плита. Ви зможете самостійно контролювати нагрів, збільшуючи або зменшуючи полум’я. Проте у таких плит немає додаткових функцій. В електричних приладах є таймер, спрацьовує автовідключення, а також є захист від дітей – блокування налаштувань. Протягом певного часу поверхня залишається гарячою, тому страви не холонуть.

Індукційні панелі мають найвищий ККД: продукти готуються дуже швидко. Але на такій плиті не вийде приготувати страви, які вимагають довгого рівномірного нагріву, наприклад плов, рагу. Також потрібно уважно слідкувати за використанням відповідного посуду. Якщо діаметр нагрівального елемента не збігається з діаметром каструлі, вона може деформуватися. Іноді є сенс купити комбіновану модель, в якій поєднано два типи конфорок. Сучасні варильні поверхні задовольняють потреби різних користувачів. Вибирайте ту, яка відповідає вашим вимогам на Comfy.ua.

Надрукувати
мітки:
коментарів