Поділитись:

Перша битва позаду: попереду – війна (репортаж)

Вівторок, 23 березня 2021, 09:40

Поки в країні вирує хтозна-яка хвиля коронавірусу, Волинську область «струшують» гучні футзальні фінали регіонального чемпіонату. 

«Князі», пролетівши регулярку та плей-офф на одному диханні, на вершині зустріли грізного опонента в особі МФК «Хорів». Підопічні Віктора Ревка, якими цього  сезону є чинні чемпіони Другої ліги у складі ФК «Городенка», у півфіналі, зціпивши зуби, пройшли «Надію» (5:4). «Лицарі» ж, не зважаючи на опір «зв’язківців», доволі впевнено здолали «ТТІ» (5:2). 

В неділю, 21 березня, вщент заповнені трибуни стали свідками надзвичайно емоційного видовища. Так, «Хорів» підійшов до першого матчу без свого «наконечника» – дискваліфікованого Назарія Даніва. Натомість Назар Бугайчук не міг розраховувати на Андрія Чуднова, який набирає кондиції після хвороби, та Заїченка, оскільки Євген перебрав жовтих карток. 

Ніякої розвідки – тільки футзал. Дуже динамічно розпочалося вирішальне протистояння: обидва колективи швидко обмінялися небезпечними моментами і такий підхід однозначно сподобався вболівальникам. 

Рахунок у матчі відкрили рано. Лицарі увімкнули високий пресинг та відібрали м’яча на чужій половині. Піддубний витримав «гросмейстерську» паузу та підключив Богдана Мізюка, який потужно та точно вклав круглястого у ліву шестірку. Не встиг я занотувати враження від першого взяття воріт, як відбулося друге. Мізюк, наче ошалілий кінь, протягнув «селекта» лівою брівкою та знову завдав разючого удару, з яким не впорався Микола Плетеницький. 

Надалі гра перевернулася з ніг на голову. Після забитих голів «князі» трохи заспокоїлися і цим миттєво скористалися опоненти. Спершу вони вивели на побачення з порожньою рамкою Василя Блащука, а згодом схожа атака завершилася обрізкою у власну сітку від Дмитра Романюка.

«Любарт» прокинувся і знову пішов вперед, але Станіслав Паньків «вилив» на лицарів ще одну порцію «холодної води», втретє пробивши Лавренчука.

Лучани відновили паритет після тайм-ауту. Плетеницький парирував удар Козачка, але Піддубний продовжив атаку другим темпом, протягнув м‘яча та віддав гольову передачу Степанюку, який в таких епізодах  не хибить. 

Друга половина матчу розпочалася з прикрого пенальті. «Select» влучив у руку Козачка. В рамку вийшов майстер спорту з дзюдо Василь Семенюк. Але цього разу його вміння зламати руку армбаром, парирувати удар Паньківа не допомогло. 

Минуло чотири хвилини і «Любарт», який так добре розпочав цю зустріч, пропустив вп’яте, поставивши себе у дуже неприємне становище.

На щастя для трибун, складна ситуація не розбила «князів». На 26-у відрізку гри Влад Сизик опинився на своїй вбивчій позиції та у фірмовому стилі вклав круглястого під поперечку.

Ледь не в наступній атаці Сизик, гарним маневром відтягнувши захисника, зробив простір для Піддубного, а Сергій, помітивши мінімальну можливість, змістився в центр та зрівняв рахунок.

«Хорів», який увесь матч відіграв франківською п’ятіркою (волинські гравці команди не вийшли на паркет навіть на секунду), тягнув час та при кожній нагоді намагався вирвати кілька секунд перепочинку. 

«Князі» ж тиснули, але допустили помилку в захисті та пропустиили шостий гол, а насамкінець і сьомий. Лицарі «спіймали» шостий фол, а Ігор Кушецький впевнено реалізував десятиметровий, засвітивши на табло підсумкові 5:7 на користь синьо-білих.

Доля трофею було вирішуватися в наступні вихідні. Щоб відстояти свій титул, «Любарту» потрібно перемагати з різницею в три голи. Тому хлопці повинні зіграти свій найкращий матч! 

Результати усіх матчів дивіться на сайті АМФВ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів