Поділитись:

В Україні розпочали вакцинувати військових за межами ООС

Неділя, 21 березня 2021, 00:54
В Україні розпочали вакцинувати  військових за межами ООС

У Сухопутних військах ЗСУ розпочали перший етап вакцинації від коронавірусу військовослужбовців поза межами Операції об'єднаних сил (ООС).

Кампанія щеплення стартувала в оперативних командуваннях "Північ" і "Схід". Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України, -  пише "Суспільне".

Зокрема, вакцинація розпочалася в Чернігівському військовому госпіталі військових оперативного командування "Північ". У Міноборони зазначили, що на першому етапі вакцинують військове командування та військових підпорядкованих частин Чернігівського гарнізону. Наразі вже щеплено понад сто військовослужбовців. Другий етап проведуть за окремо визначеним графіком.

"Свою дозу вакцини від небезпечної недуги отримують військовослужбовці і в підпорядкованих військових частинах та установах командування у зоні відповідальності та районі проведення ООС", — зазначили в оборонному відомстві.

Також вакцинація стартувала в оперативному командуванні "Схід". Зокрема, в бригаді "Холодний Яр" щеплення роблять у медичному пункті в місці постійної дислокації військової частини. Першим прищепили командира бригади полковник Дмитра Брижинського, який зажадав показати приклад підлеглим.

У Міноборони додали, що попередньо військовослужбовці заповнили письмову згоду та пройшли обстеження, щоб визначити, чи немає протипоказань до вакцинації. Щеплюють армійців вакциною Covishield (Oxford/AstraZeneca).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів