Поділитись:

У Волинській ОДА розповіли, чому вакцинують не медиків

Четвер, 18 березня 2021, 13:06
У Волинській ОДА розповіли, чому вакцинують не медиків

Священиків, громадських активістів, депутатів і журналістів на Волині вакцинують за залишковим принципом, щоб популяризувати вакцинацію.

Про це під час брифінгу у Волинській ОДА у четвер, 18 березня, розповіла заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

"У нашу область вакцина приїхала 25 лютого. З того дня ми почали вакцинацію. Перший етап – вакцинація медиків коронавірусних стаціонарів, далі ми вакцинували інших медиків із закладів, де є найвищий ризик захворюваності. Далі, з метою запобігання розливу вакцини, отримати щеплення дозволено громадським діячам, журналістам, церковним служителям, спортсменам та іншим категоріям, які найбільше контактують. Це також дозволено з метою популяризації вакцинальної кампанії, бо дуже багато є антиреклами", – зауважила Тимощук.

З її слів, з початку вакцинації щеплення отримаи 2273 волинян, з них медики – 1872, 221 – решта категорій. За добу від коронавірусу вакцинували 330 осіб.

Наразі на Волині працює 9 мобільних бригад для вакцинації, створені 24 пункти щеплення і ще 24 стаціонарні пункти щеплення готуються до наступних етапів вакцинації.

Для того, аби стати в чергу для вакцинації, Людмила Тимощук радить зареєструватися онлайн, звернутися у контакт-центр МОЗ або ж до сімейного лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів