Поділитись:

20 хвилин – і «задовільно»: штучний інтелект навчився писати курсові роботи

Субота, 27 лютого 2021, 01:42
20 хвилин – і «задовільно»: штучний інтелект навчився писати курсові роботи

Американські дослідники виявили, що штучний інтелект може написати курсову роботу для студентів усього за 20 хвилин. Якість такої роботи буде достатньою, щоб закрити предмет.

Про це повідомив сайт EduRef, передає Громадське.

Так, під час експерименту дослідники попросили студентів написати роботи на різні теми: історії США, права, наукових досліджень і творчості. Окрім студентів, такі ж роботи писав і алгоритм.

Зрештою, у середньому штучному інтелекту під назвою GPT-3 вдалося написати есе на оцінку «задовільно». Найкраще алгоритм написав роботи з історії США та права.

Зокрема, написати юридичний текст краще за алгоритм вдалося лише одному студенту. А ось про вакцину проти COVID-19 штучний інтелект написав на трійку.

У висновках дослідників ідеться про те, що алгоритм писав неглибокі, менш описові, якщо порівняти з людськими, тексти. Крім того, під час оцінювання відгуки про роботи алгоритму та студентів були дуже схожими.

Людям знадобилося значно більше часу для виконання робіт, ніж GPT-3. У середньому студенти робили це за 3 дні.

Тексти людей і штучного інтелекту оцінювали чотири людини зі значним досвідом викладання та науковими ступенями. Вони мають 55 років досвіду роботи в середній школі на чотирьох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів