Поділитись:

У Мін'юсті створили штучний інтелект, що аналізуватиме злочинців

Неділя, 13 вересня 2020, 22:30
У Мін'юсті створили штучний інтелект, що аналізуватиме злочинців

У Міністерстві юстиції починають працювати із новим програмним забезпеченням з елементами штучного інтелекту "Касандра". Програма вміє аналізувати злочинців і прораховувати можливість повторного порушення закону.

Про це у відеозверненні розповів міністр Денис Малюська, - пише "Укрінформ".

"Покарання за злочин встановлює суд, але для того, щоб йому допомогти в цьому, існує документ під назвою "Досудова доповідь", який готують співробітники пробації. Це частина Міністерства юстиції. У цьому документі описується особистість обвинувачуваного, а також оцінка ймовірності вчинення ним нових злочинів. Відповідно "Касандра" цей процес автоматизує", - розповів Малюська.

Він зазначив, що співробітник пробації, проставивши відповіді на запитання у межах програмного забезпечення, отримує оцінку ймовірності скоєння нового злочину від 0 до 97. Така оцінка здійснюється алгоритмом, який за те чи інше питання дає бали, а потім їх підсумовує.

"Досить скоро «Касандра» навчиться самостійно визначати, скільки балів потрібно дати за відповідь на те чи інше питання. А через кілька років у нас буде великий масив даних, за результатами машинного навчання за яким «Касандра» навчиться аналізувати відповіді не тільки на перелік простих запитань, а й аналізувати всі інші дані, які є про злочинця", - зазначив Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів