Поділитись:

Пекельний плей-офф, або «Війна» на футзальному паркеті

Неділя, 21 лютого 2021, 19:40

Регулярний чемпіонат завершився – настало плей-офф. Як давній та відморожений фанат  Чикаго Буллз і спортивної моделі НБА, я, звісно, турбуюся недосконалістю європейського підходу та не розумію, чому підсумок встановлюється за сумою лише двох матчів, а битва не триває до чотирьох перемог. 

Проте навіть за такої філософії, раунд матчів на виліт набагато більш емоційний та конкурентний, ніж відносно розмірений турнірний ритм. 

Так, в ¼ лідеру волинського футзалу «Любарту» випало зустрітися з прогресуючим «Теремно хлібом». Як наслідок, у суботу, 20 лютого, луцькі колективи розділили паркет «Арени спорт». Князівська команда вийшла на двобій у дещо видозміненому складі. Не було в заявці Сергія Піддубного, який поїхав на ветеранський турнір до Одеси, та капітана Владислава Козачка – через перебір жовтих карток. 

Натомість у старті вийшли молодий Антон Дригульський та досвідчений Андрій Чуднов. До слова, харків’янин візуально непогано додав у фізичних кондиціях та 100% позбувся кількох кілограмів зайвої ваги.

Зі стартових хвилин протистояння «лицарі» зіштовхнулися з відчайдушним опором «пекарів», які жорстко, а подекуди й грубо, оборонялися та пресингували опонентів. Раз у раз Назар Бугайчук апелював до арбітрів, делегата та навіть коментатора гри, проте рефері свистіли на користь «хрестоносців» далеко не в кожному випадку. Щоправда і цього виявилося достатньо, або червоно-жовті назбирали п’ять фолів ще за десять хвилин до завершення першого тайму. 

Сергій Голоскоков, який традиційно вів прямий ефір «Любарта», справедливо відмітив, що така авантюра з надмірною кількістю порушень може коштувати для «Теремно» надто дорого, оскільки кожен наступний фол виводитиме «князів» на десятиметровий пенальті. 

Власне, невдовзі так і сталося. Владислава Сизика збили в центрі полі. 77-й номер до позначки підійшов сам, впевнено поклавши «селект» у праву «шестірку». В одній із наступних атак Сергій Степанюк перевагу подвоїв, засвітивши на табло 0:2. 

Друга половина стала відзеркаленням першої та пройшла під акомпанемент агресивної та жорстокої боротьби на високих швидкостях. Сказавши, що гравці «палали», я ошукаю вас, оскільки емоційний градус виявився значно вищим, ніж можуть передати будь-які відомі мені дієслова. 

Разом із цим гострих моментів було не багато, тому вболівальник довелося більше спостерігати за індивідуальними протистояннями та особистими суперечками. 

Крапку у матчі поставив на 25 хвилині Сергій Вишневський. Габаритний форвард здобув для князівської команди доволі комфортну перевагу в три м’ячі. Натомість «Теремно хліб» потрібно зібратися та віднайти у собі додаткові резерви, аби дати «лицарям», можливо, свій останній бій у цьому сезоні. 

До слова, переможець цьогорічної Суперліги Волині автоматично стане учасником фінальної частини Другої ліги Чемпіонату України з футзалу. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів