Поділитись:

Без валідолу не обійтися: на Волині закликають знизити ціни на газ

Четвер, 18 лютого 2021, 11:50
Без валідолу не обійтися: на Волині закликають знизити ціни на газ

Волиняни отримати січневі платіжки за газ. І багато хто не зміг дивитися на цифри без валідолу: вказані до платежу суми вийшли далеко за межі тих, які люди мали б заплатити за обіцяним тарифом.

На цьому наголосив у фейсбуці депутат Волинської обласної ради Андрій Козюра.  

Із його слів, на Волині 29 місцевих рад стали на захист інтересів своіх виборців, скерувавши звернення до влади з вимогою запровадити справедливу тарифну політики в енергетичній галузі.

"Депутати Волинської облради також тримають у полі зору тарифне питання. Повернувшись до нього на минулій сесії, ухвалили звернення до влади з вимогою повернути пільговий тариф на електроенергію для жителів 30-кілометрової зони атомних електростанцій та затвердити вартість сировини для підприємств теплокомуненерго й енергоносіїв незалежно від індивідуального чи централізованого опалення", – зазначив Андрій Козюра. 

Як пояснив він, підвищення ціни на природний газ – це наслідок монополії НАК «Нафтогаз України», яка відбирає весь газ українського видобутку і продає утричі дорожче, мотивуючи європейськими цінами та ринком газу. 

"Внаслідок таких дій люди опинилися на межі виживання. Як підтвердження цього – вражаючий факт, оприлюднений нещодавно Інститутом демографії імені Птухи. За даними експертів, у першому півріччі 2020 року 51 % населення, а це близько 19,4 мільйона людей, опинилися за критичною межею бідності. Тому єдиним ухваленим виходом ситуації є ухвалення ВРУ законопроєкту №4680, який дозволить знизити ціну на газ для українців утричі", – наголосив Козюра. 

Нагадаємо: у грудні АТ «Волиньгаз» мав намір підвищити тариф на транспортування газу до 1,7 грн за кубометр без урахування ПДВ. Тоді фракція Громадянського Руху «СВІДОМі» підготувала звернення до НКРЕКП, аби не допустити збільшення тарифу на транспортування газу. Адже, зі слів депутатки від «СВІДОМИХ» Алли Надточій, в умовах пандемії COVID-19 люди суттєво втратили доходи, відтак здорожчання транспортування газу вдарить їм по кишенях. Під час сесії Луцької міської ради 17 грудня депутати підтримала цей проєкт. У результаті вдалося домогтися зменшення цифри запланованого із січня тарифу. Згодом Луцька міська рада виступила проти росту ціни на природний газ, електроенергію, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній. Таке рішення ініціювала фракція "Громадянський Рух "СВІДОМІ"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів