Поділитись:

Суми в платіжках за тепло виросли: у Луцьку перевірять роботу ІТП (деталі)

Середа, 27 січня 2021, 17:24
Суми в платіжках за тепло виросли: у Луцьку перевірять роботу ІТП (деталі)

Попри встановлення нових індивідуальних теплових пунктів (ІТП), суми в платіжках лучан за тепло не зменшилися, а подекуди навіть стали більшими. 

Про це йшлося у середу, 27 січня, під час сесійного засідання Луцькради. 

Заступник голови фракції "СВІДОМІ" Михайло Наход зауважив, що, зі слів голів ОСББ, які до нього звернулися, проблемою такого стану речей є відсутність можливості регулювання подачі тепла на місці. 

"Коли мешканці скаржаться на надмірну температуру повітря у квартирах, представники ОСББ не можуть жодним чином вплинути на ситуацію та відрегулювати подачу тепла, а змушені це робити виключно за допомогою залучення працівників ДКП «Луцьктепло», які не роблять цієї роботи вчасно", – сказав він. 

Суми в платіжках за тепло виросли: у Луцьку перевірять роботу ІТП (деталі)

У своєму запиті депутат запропонував:

  • Організувати перевірку роботи встановлених ІТП, які не перебувають під управлінням ОСББ і були встановленні в рамках згаданого проекту та провести роз’яснювальну роботу з мешканцями;
  • Дати дорученням відповідним підрозділам Луцької міської ради, аби розглянути питання передачі пультів керування ІТП головам ОСББ або запровадити обов’язкове щотижневе регулювання температур працівниками ДКП «Луцьктепло» на встановлених ІТП відповідно до зовнішньої температури повітря.  

"З цим питанням потрібно розібратися якнайшвидше, поки триває опалювальний сезон. Бо якщо люди не побачать ефекту, їх буде складно переконувати встановлювати ІТП", – сказав Наход.

Своєю чергою міський голова Ігор Поліщук відзначив, що під час наступної зустрічі з головами ОСББ представники "Луцьктепла" будуть відповідати на усі їхні питання. Разом із тим він прокоментував слова обранця громади про неналежну роботу ІТП та відсутність економії.

"На цих ІТП стоїть автоматика погодного регулювання, нема потреби займатися цим вручну. Щодо того, що суми платіжок не зменшилися, хочу, щоб ми враховували середньомісячну температуру. Якщо ми візьмемо показники за січень минулого року, то вона буде значно відрізнятися від поточного місяця. Температура змінюється і в залежності від неї змінюється кількість використаного теплоносія", – мовив очільник міста.

У підсумку пропозицію Михайла Находа більшість депутатів підтримала. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів