Поділитись:

Головне у Луцьку за вівторок, 2 лютого

Вівторок, 02 лютого 2021, 21:00
Головне у Луцьку за вівторок, 2 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» спеціально для наших читачів ще раз прогорнула стрічку новин і відібрала інформацію про найцікавіші та найважливіші події в Луцьку, про які ми писали у вівторок, 2 лютого.

Про те, чи зникли з вулиць Луцька новенькі автобуси MAN

Лучани останнім часом все частіше нарікають на те, що у місті не видно нових автобусів MAN від перевізника ТзОВ «Санрайз». 

В чому річ, намагалися розібратися журналісти ІА «Конкурент». Ми зателефонували до начальника управління транспорту Луцької міської ради Володимира Степанова. У короткому коментарі нашим журналістам чиновник пояснив, що до середини січня автобусів і справді не було на маршрутах, бо вони були на плановому технічному обслуговуванні. 

«Я особисто бачив їх, коли ми проводили контроль. По нашій інформації, вони їздять. По міській раді будь-якого рішення щодо виведення з експлуатації цих автобусів не приймалося», – зазначив він і порадив звернутися до директора ТзОВ «Санрайз» Миколи Лисеюка.

Деталі – у нашому матеріалі.

Про те, як у Луцьку водії-комунальники заробляють на пальному

В обласному центрі Волині влада міста підозрює водіїв снігоочисної техніки у тому, що вони економлять і продають пальне, придбане за бюджетні кошти. Про це йшлося на оперативній нараді у Луцькій міській раді.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що водії транспортних засобів, котрі очищають місто від снігу, отримують 15-20 тисяч гривень. Однак, не зважаючи на достойну зарплату, нерідко працівники просто їздять містом із піднятими відвалами. Тож він звернувся до керівника департаменту ЖКГ та в.о. директора «Луцькспецкомунтрансу» із вимогою вирішити ситуацію за допомогою трекерів та камер.

Читачі ІА «Конкурент» стали свідками того, як подібним образом снігоприбиральна техніка «розчищала» проспект Грушевського, і надіслали нам відео.

Головне у Луцьку за вівторок, 2 лютого

Про те, що бюджет Луцька недоотримав минулого року понад 124 мільйони гривень

2020-й вдарив по бюджету Луцької міської ради. Місто недотримало більш ніж 124 мільйони гривень до загального фонду, бюджет розвитку втратив ще 4 з половиною мільйони. 

За словами директорки департаменту бюджету та фінансів Лілії Єлової, такі втрати Луцьк потерпів через карантинні обмеження. Бо ще з березня минулого року багато підприємств припинили роботу, як наслідок зменшилися надходження ПДФО. 

Більше інформації – за посиланням.

Головне у Луцьку за вівторок, 2 лютого

Про те, що помічником луцького мера став 23-річний юрист

Луцький міський голова Ігор Поліщук представив свого помічника під час оперативної наради у Луцькраді. Ним став Назарій Храновський.

«Прошу звертатися до нього з будь-яких питань, які у вас є до міського голови», – сказав Поліщук до присутніх на нараді керівників підприємств, установ, організацій міста.

Подробиці – тут.

Про те, як лучанка з дитиною ледь ухилилася від небезпечної бурульки, яка впала з даху

Похід у магазин за продуктами для лучанки Ольги Наход ледь на став фатальним. Через потепління бурульки та сніг, що утворилися на даху будинку на Львівській, впали з висоти п'ятого поверху просто за крок від неї та її маленької доньки. 

«Знаю, що ввечері під цим будинком, де "магазин-аптека-аптека-магазин" буде повно люду, бо далі машини їздять. Тому: друзі, будьте обачні, попередьте про небезпеку дітей! Лучани, якщо у вас з даху балкона висять бурульки – скиньте їх, коли немає поряд людей, щоб вони потім когось не вбили», – написала, зокрема, жінка у фейсбуці.

У департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради журналістам ІА «Конкурент» повідомили, що питання небезпеки бурульок у місті вони контролюють. Деталі – за посиланням.

Про те, як лучани становили ІТП і платять більше: «Луцьктепло» все скидає на тепловтрати

Працівники «Луцьктепла» влаштували перевірку будинків, мешканці яких після встановлення ІТП почали масово скаржитися на холодні квартири та великі суми в платіжках. Люди кажуть, раніше вони платили по базовому тарифу – близько 42 гривень за квадратний метр. А після того, як восени встановили ІТП, яке мало давати економію, сума в платіжці не змінилася, а у квартирах похолоднішало.  

Мешканці вже не перший місяць просять в ДКП «Луцьктепло» виявити причину такого стану речей. Але чіткої відповіді, кажуть, отримати не можуть. Комунальники тим часом стверджують: сам по собі ІТП не допомагає економити, якщо енергія в будинку втрачається. 

Про такий тепловий експеримент читайте у нашому матеріалі.

Головне у Луцьку за вівторок, 2 лютого

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів